Herkenbare situaties waarin een smartwatch écht van pas komt

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag hebben we het over situaties waarin je smartwatch van pas komt.

Goed nieuws voor smartwatch-fabrikanten! Steeds meer smartwatches gaan over de toonbank en de verwachting is dat dit in 2016 alleen maar zal toenemen. Toch wordt er nog steeds sceptisch naar smartwatches gekeken. De functionaliteit wordt wel eens in twijfel getrokken en veel smartwatches worden als geek gear bestempeld. De Huawei Watch bewijst het tegenovergestelde. Verreweg dé stijlvolste smartwatch van 2015 waarbij een klassieke vormgeving en slimme technologie perfect worden gecombineerd.

Onlangs kon je dan ook hier al een aantal stijlvolle tips lezen waarmee je je smartwatch perfect op je outfit laat aansluiten. Voor dit artikel leggen we meer de nadruk op de functionaliteit van de Huawei Watch. In welke situaties kom je met dit stijlicoon goed voor de dag en waarom-ie écht handig is zijn vragen die we beantwoorden. En we geven je ook nog eens per situatie een paar handige applicaties cadeau zodat je leven met de smartwatch zo aangenaam mogelijk wordt!

WANT Huawei Watch 37

#1 Een handige reiscompagnon

Voor wie regelmatig onderweg is, is een smartwatch de ideale reiscompagnon. Stel je vliegt naar een toffe bestemming. Met je Huawei Watch tover je via Android Wear je vliegticket zo tevoorschijn en ben je via één polsbeweging door de poorten op Schiphol.

WANT Huawei Watch 21

Als je eenmaal op een onbekende bestemming bent aangekomen is de kans groot dat je de weg niet weet. Met de hulp van een taxichauffeur kun je op je bestemming aankomen, maar het kan ook met je smartwatch. Koppel ‘m aan Google Maps en het slimme horloge vertelt je exact hoe je er komt. Ook is het handig om vanaf je pols het weerbericht van je bestemming op te vragen. Vraag het aan Google Now en de smartwatch geeft de juiste temperatuur. Misschien moet je wel een zwembroek meenemen. Oh ja, en wist je dat je ook je gemaakte foto’s op je Huawei Watch kunt bekijken? Handig voor de terugweg in het vliegtuig.

WANT Huawei Watch 16-watermerk

Tips voor reis-apps: Google Maps, Tripadvisor en Google Translate.

#2 Ideale sportbuddy

Een stijlicoon moet je tijdens het sporten niet afdoen. De smartwatch is namelijk de ideale sportbuddy. De Huawei Watch maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om sportieve doelen te bereiken. Tijdens een hardloopsessie krijg je alle benodigde informatie door zoals je hartslag en de afstand die je al hebt gelopen en tijdens het golven kun je je golfswing perfectioneren.

WANT Huawei Watch 29

Na een training kun je alle informatie op elk willekeurig moment opvragen zodat je kunt checken of je steeds betere tijden loopt en progressie boekt. Een handige bijkomstigheid is dat je tijdens het sporten je smartphone niet bij je hoeft te dragen. De smartwatch doet het werk. Zet motiverende muziek op je Huawei Watch, verbind ‘m met een Bluetooth headphone en je luistert ook naar je favoriete muziek tijdens een workout.

WANT Huawei Watch 27

Tips voor sport-apps: Runkeeper, Golfnow en Google Fit.

#3 Het overleven van een drukke werkdag

Een smartwatch blijkt een ideaal hulpmiddel voor de werkende mens. Tijdens vergaderingen kun je snel zien of er een email binnenkomt die je écht niet mag missen en kun je via ‘Ok Google’ het slimme horloge taken in bijvoorbeeld Evernote laten afvinken. Via verkeersinformatie en routebeschrijvingen ben je altijd op tijd bij je afspraak en werk je een stuk efficiënter doordat je alle notificaties in één oogopslag kunt bekijken.

WANT Huawei Watch 13

Wij waren bij de introductie van Android Wear sceptisch over het feit dat mensen tegen hun smartwatch praten om ‘m aan het werk te zetten. Dat voelt bij de smartphone in ieder geval vreemd. Maar nu we al een tijdje de Huawei Watch dragen snappen we het gemak van ‘Ok Google’. Tijdens een dag waarop alles voorbij vliegt vraag je Google eenvoudig om hulp. Via je stembediening check je bijvoorbeeld hoe de rest van je agenda eruit ziet en hoe je het snelst op een locatie komt. Tijdens een wandeling door de kantoorgangen heb je het antwoord op je pols. Gezien er steeds meer smartwatches in de wandelgangen te vinden zijn wordt dit beeld door anderen steeds meer geaccepteerd.

App-aanbevelingen voor een efficiëntere werkdag: Evernote, CalenGoo en WhatsApp.

WANT Huawei Watch 26

#4 Ook handig tijdens een ontspannen sessie op de bank

Een smartwatch blijkt niet alleen onderweg handig. Het is ook een prima maatje om mee te chillen op de bank. Bedien je rustgevende muziek via je pols terwijl je een boek aan het lezen bent. Komt er een nummer voorbij die je liever niet wilt horen? Via de Huawei Watch kun je snel het volgende nummer opzetten. Of zet de muziek volledig uit als je dat nodig vindt.

 

WANT Huawei Watch 14-watermerk

Ben je een fervente Netflix-kijker? Dan heb je geluk! Vanaf je pols kun je namelijk films of series pauzeren, doorspoelen en kun je het volume met je smartwatch bedienen. Maar voor een ontspannen sessie op de bank hoef je uiteraard niet altijd een film te bekijken. Leer bijvoorbeeld vanaf je pols een nieuwe taal met Duolingo. Daar heb je tijdens je reizen vast en zeker profijt van.

WANT Huawei Watch 15-watermerk

Apps voor een chille sessie op de bank: Google Play, Netflix en Duolingo.

#5 Stijlvol doch functioneel tijdens een avond uit met vrienden

Laten we nog even terugblikken op het zogenoemde geeky imago van de smartwatch. Wij kunnen namelijk wel stellen dat dit imago tot het verleden hoort. Met een rond design, de juiste polsband en stijlvolle watchfaces is de Huawei Watch perfect met verschillende outfits te combineren. Je zult van je vrienden dan ook eerder een jaloerse blik ontvangen dan dat ze de smartwatch afkeuren.

WANT Huawei Watch 42

Tijdens een goed gesprek aan de bar kun je in één oogopslag je notificaties bekijken zonder dat het voor je vrienden storend is. Maar je bent ook de eerste die de sportuitslagen van jullie favoriete (voetbal)team weet. Via de juiste sport-app worden voetbalstanden direct naar je smartwatch gestuurd. Belt je partner waar je blijft? Via de smartwatch is iemand snel weg te drukken zodat je weer van een goed glas whisky kunt genieten. Oké, dat is onaardig, maar het is in sommige gevallen wel een handige functionaliteit.

WANT Huawei Watch 39

App-tips voor tijdens een avond uit: Soccer Scores, Shazam en Uber.

Van alle markten thuis

Iedereen die denkt dat een smartwatch géén toegevoegde waarde aan ons leven biedt, heeft het mis. Er zijn genoeg situaties te verzinnen waarin de Huawei Watch handige functionaliteiten biedt. De smartwatch is dan ook de perfecte combinatie tussen functionaliteit en design. Interesse? Vanaf 399 euro is-ie hier te koop.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters