Hersencellen raken beïnvloed door langdurig mobiel bellen

Er is weer eens een wetenschappelijk onderzoek verricht naar de invloed van mobiel bellen op de hersens. En uit dit laatste onderzoek blijkt zonneklaar dat de hersencellen die zich het dichtst bij de telefoonantenne bevinden, na een langdurig telefoongesprek flink beïnvloed raken.

kankertelefoon

Het onderzoek is uitgevoerd met een aantal proefpersonen die vijftig minuten werden blootgesteld aan een mobiele telefoon die aan stond, nabij hun hoofd. Net als een echt telefoongesprek, als de mobiel tegen het oor wordt gehouden. Anderen kregen een telefoon die uit stond tegen hun hoofd. Het verschil in de reactie van de hersencellen was zeer duidelijk. De activiteit in de hersencellen nabij de telefoon die aan stond, veranderde wezenlijk.

Of dat erg is, is echter nog volstrekt onduidelijk. Dit onderzoek is daarom maar een stapje op weg naar een antwoord op de vraag of mobiel bellen slecht is voor mensen, en bijvoorbeeld hersentumoren kan veroorzaken, melden de onderzoekers. Dit onderzoek toont dat in ieder geval niet aan, meldt dr. Nora Volkow die het onderzoek publiceerde in het Journal of the American Medical Association, een Amerikaans medisch tijdschrift.

Dat de activiteit in de aan telefoonstraling blootgestelde hersencellen zo veranderde, heeft Volkow verrast. Echter, de activiteit in hersencellen verandert veel meer als een persoon denkt.

De onderzoeken naar de invloed van gsm-straling op mensen volgen elkaar op, omdat geen enkel onderzoek tot dusver conclusief was over die invloed. Geen ja, geen nee; voor veel wetenschappers een onacceptabele zaak nu vijf miljard mensen gebruik maken van een mobiele telefoon. Het onderzoek gaat dus door.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters