Het eerste mobieltje dat kan drijven

Mobiele telefoons en water gaan niet goed samen. Behalve bij de JCB Tradesman, een zeer stevig toestel dat blijft drijven als je hem in het water gooit.

jcb

De JCB Tradesman heeft met dit kunstje het Guinness Book of Records gehaald, want het is de allereerste mobiele telefoon die op het water blijft drijven en het dan blijft doen ook.

De ‘Toughphone’ is in Engeland te koop voor 75 pond. Dat komt overeen met ongeveer 86 euro. De zeer stevige telefoons van JCB zijn volgens de producent bedoeld voor iedereen die een telefoon nodig heeft in ruwe omstandigheden.

De telefoons lijken dan ook nogal moeilijk stuk te krijgen. Ze zijn omgeven door een dikke stootvaste rand. Ze zijn water- en stofdicht. De Tradesman heeft een 1.44 inch CSTN kleurendisplay, tri-band GSM (900 / 1800 / 1900 MHz), Bluetooth 2.0, FM radio, MicroUSB, en ook nog een ingebouwde zaklantaarn. JCB beweert dat het mobieltje geschikt is voor iedereen, en noemt een paar categorie├źn: zeelieden, loodgieters en kinderen. Maar het is vast ook geschikt voor Kanaalzwemmers en Laura Dekker.

Bron: Unwired View

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters