Het regent door autoproducenten ontworpen telefoons

De laatste tijd brengt elk groot en duur automerk een telefoon uit met haar eigen naam en uitstraling. Wij maken een klein, of beter gezegd, een groot overzicht van al deze telefoons.

Zo was er eerst Fiat die in de mobiele markt stapte met een merkwaardig uiterlijk die iets weg had van Sony Ericsson S700i. De spec van de Fiat phone zijn nog onbekend, maar aan het uiterlijk is duidelijk af te leiden dat ze zich willen storten op multimedia en de samenwerking met Microsoft onderschrijft dat. Het is verder nog onduidelijk wanneer de 3 modellen van Fiat op de markt zullen komen en of je ze alleen bij een nieuwe Fiat kan krijgen of ook in de winkel.

Verder was er Ferrari die het, naar mijn mening althans, goed aanpakte en koos om via Vertu zijn mobieltje uit te brengen. Vertu is het dure merk van Nokia waarmee de producent de rijke der aarde voor zich wil winnen. Iedereen kent wel de Nokia 8800, op dit moment met de 8800 Gold die het duurste Nokia speeltje, 1500 euro om precies te zijn, is van dit moment. Echter Vertu is stukken hoger geprijsd en gemaakt van edel metalen, het past dus precies bij het imago van Ferrari! Mede doordat er maar 1947 modellen van deze Vertu Ferrari, een eerbetoon aan de 60e (Ferrari begon in 1947) verjaardag van Ferrari, is deze telefoon een gewild item.

Toen kwam Nokia met het goede idee om zijn Sirocco serie onder te brengen bij autoproducenten. Ze wisten daarvoor Aston Martin te strikken, die bekend is van zijn James Bond auto`s zoals de DB9 en het nog duurdere merk Lamborgini. Beide merken hebben via de 8800 Siroco hun telefoon uitgebracht met het logo van de producent op de telefoon. Natuurlijk zij het ook allemaal limited stuks, zo brengt Aston Martin er maar 250 naar buiten en Lamborgini 500. Dit zal de prijs natuurlijk weinig goed doen. Deze telefoons moeten bij de producenten zelf besteld worden, anders is er niet aan te komen.

Afgelopen week hebben Hummer en Porsche ook hun telefoontje op de markt gezet. Ze konden natuurlijk niet achterblijven bij de anderen!
Hummer had hiervoor naast auto`s ook laptops in het assortiment zitten en voegt daar nu de HT1 gsm aan toe. De specs zijn helaas wat minder spectaculair: een GSM met GPRS (geen 3G?!), 2MP camera, Bluetooth (met AD2P) 256MB intern geheugen en microSD geheugenkaart. De prijs valt ook alleszins meer en is met 300 Euro zeer ‘on-Hummers’. Zelfs de FM Radio, infrarood-, USB poort en MP3 speler kunnen daar weinig aan veranderen en ook qua afmetingen is dit een redelijk normaal toestel: 96x49x14.9mm (hxbxd) bij een gewicht van 100 gram.

En tot slot heeft Porsche vandaag bekend gemaakt dat zij ook een mobieltje, genaamd de P’9521, op de markt gaan zetten. et clamshell-toestel heeft een 180 graden draaibaar scherm, een vingerafdrukscanner, een 3,2 megapixel camera voor foto’s en video, een helder, energiezuinig OLED-scherm, EDGE en maar liefst drie speakers voor muziek. Prijzen zijn nog onbekend, maar dat hij duur zal worden is wederom een feit!

Mochten we nog een telefoon missen die in dit rijtje thuis hoort, laat het ons dan weten door te reageren in dit bericht.

Edit @ 06/06/07 13:23:

Even alle gekheid op een stokje 8)7 Had ik vanochtend dit nieuwsbericht gemaakt, komt Mercedes vandaag ook met een nieuw toestel!? Hij heet de Asus P526 `Mercedes`en heeft de volgende specs aanboord: quad-band GSM, GPRS/EDGE, 2MP camera, Bluetooth, USB, 2.6inch QVGA display, ingebouwde SirftStarIII GPS ontvanger, microSD geheugenkaar, 200MHz OMAP processor en Windows Mobile 6 operating systeem. Kortom, een bijzonder complete Smartphone.

Zo langzamerhand kunnen we de autoproducenten op èèn hand tellen die geen eigen mobiel hebben!

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters