Hewlett Packard neemt het noodlijdende Palm over

Hewlett Packard heeft afgelopen nacht aangekondigd dat het producent Palm gaat overnemen voor 1.2 miljard dollar. De overname moet eind juli afgerond zijn en past volgens HP in de ambitie om de grote speler te worden op de mobiele markt.

Een van ’s werelds grootste computerfabrikanten Hewlett Packard is als winnaar uit de strijd gekomen om het aandeel van Palm. HP maakte afgelopen nacht bekend dat het Palm gaat overnemen voor een bedrag van 1.2 miljard dollar. Aandeelhouders van Palm krijgen 5.70 dollar voor hun aandeel in het bedrijf en inmiddels hebben de bestuurders van beide bedrijven hun fiat gegeven voor de overname. Opmerkelijk is dat de huidige CEO van Palm, Jon Rubinstein, aanblijft binnen het bedrijf en een nog onduidelijk positie gaat bekleden.

HP weet te melden dat het met Palm van plan is om steviger te gaan inzetten op smartphones omdat dit een snel groeiende markt is waarin grote bedragen rond gaan. Daarnaast lijkt HP van plan om het WebOS van Palm te gaan omarmen voor haar telefoons, terwijl de fabrikant zelf maar geen voet aan wal kon krijgen met haar smartphones. HP maakt duidelijk dat het van plan is om flink te gaan investeren in haar net aangeschafte OS en dat het de strijd wil aangaan met BlackBerry, Apple en microsoft. Hiervoor zullen de uitgaven voor marketing, R&D en verkoop flink omhoog geschroefd gaan worden door HP voor haar nieuwe mobiele tak. HP geloof in het bieden van keuzes aan consumenten, zo laat de CEO weten tijdens een conference call. Dit zal ook inhouden dat Windows Mobile nog steeds te vinden zal zijn op nieuwe telefoons van HP.

HP werd in de aanloop van de overnamestrijd rondom Palm niet genoemd door analisten. Bedrijven als HTC en Lenovo zouden wel openlijk interesse hebben getoond in het bedrijf maar zij moesten gaandeweg toch het onderstip delven.

HP Palm

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Goed dat het overgenomen is, maar ik had toch liever gezien dat een speler als HTC of LG ofzo ermee vandoor was gegaan. Dan weet je zeker dat WebOS eindelijk goed in Europa verkrijgbaar zal worden en daar ben ik nu helaas niet zo zeker van. Maar we zullen zien.

  1. gwystyl2 -

   Ik denk dat HTC het zich alleen maar moeilijk zou hebben gemaakt met een eigen OS. Ze richten zich nu al op Android en Windows Mobile; nog meer OS-en voert de druk op ontwikkeling en support behoorlijk op.

 2. michaelpb -

  Net gelezen bij Engadget: de Pre en Pixi blijven voorlopig gehandhaafd. Hopelijk schroeven ze de productie op en brengen ze de toestellen eindelijk naar Europa.

 3. michaelpb -

  Wow! Dat is bijzonder nieuws. Goeie zet van HP en errug fijn voor Palm. Die zaten bijkans op zwart zaad. Zo sterft WebOS in ieder geval geen langzame dood en dat is mooi. Maar wat gaat er nu met de Pre en Pixi gebeuren? Ben benieuwd…

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters