Hey Bracelet: Nederlandse startup begint Kickstarter-campagne

De Nederlandse uitvinding Hey Bracelet maakt het ietsje minder moeilijk om je geliefde te moeten missen. De unieke armband zorgt ervoor dat je altijd elkanders aanraking kunt voelen, waar je ook maar bent.

Wearables

Hey BraceletOp Kickstarter zijn altijd de meest gekke gadgets te vinden. Van baanbrekende oplossingen die de wereld moeten gaan redden tot onnodige gadgets die nooit hun doel zullen bereiken. En dat is juist de charme van Kickstarter: het publiek bepaalt wat echt gemaakt gaat worden, en wat niet. Als er een markt wel een beetje creativiteit kan gebruiken, dan is het die van de wearables. Techgiganten zoals Samsung en Apple bestempelden smartwatches als de next big thing. Toch blijft het een niche, en kunnen de fabrikanten nog steeds niet uitleggen waarom jij en ik absoluut een slim horloge nodig hebben.

Hey Bracelet

Een Nederlands bedrijf genaamd Born05 gooit het over een totaal andere boeg. Maak kennis met een opvallende wearable: de Hey Bracelet. In plaats van een hele smartphone in een bandje te proppen, pakt Born05 het heel anders aan met zijn unieke gadget. Het draait allemaal om een armbandje, de Hey. De Nederlandse uitvinding gebruikt geavanceerde technologie om jouw aanraking naar een ander te sturen. Niet een lompe mechanische aanraking, maar een liefdevol knijpje.

Meer dan duizend woorden

Hey BraceletDe armband communiceert middels Bluetooth met je telefoon. Stel je vriendin is alleen thuis, en jij moet voor je werk een week in het buitenland zijn. Dan kun je met twee vingers je armband aanraken. Die aanraking wordt dan via je smartphone naar een tweede Hey gestuurd, die van je vriendin. Voor haar voelt het dan alsof je heel zacht in haar pols knijpt. Volgens business developer Bert Mulder zegt dat ene knijpje meer dan duizend woorden.

Kickstarter

De Kickstarter-campagne voor de Hey Bracelet is deze week begonnen. De Nederlandse uitvinding is goed op weg, maar kan zeker jouw hulp gebruiken. Check hier de Kickstarter-pagina, waar je meer informatie over de opvallende gadget kunt vinden. Voor minder dan tachtig euro heb je al twee armbandjes, voor jou en een ander. Tenminste, als je snel bent. Hoe eerder je de campagne steunt, hoe goedkoper de Hey Bracelet is.

Bron: Kickstarter

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters