Hi en MTV Mobile introduceren gratis Spotify Premium-abonnement bij databundel

KPN dochters Hi en MTV Mobile hebben een nieuwe databundel geïntroduceerd waarbij gratis een Spotify Premium-abonnement is ingesloten. De databundels omvatten 500MB’s aan data per maand.

De bundels gelden niet als vervanger voor de huidige databundels voor een smartphone. Consumenten kunnen voor 10 euro per maand 500MB extra aan data inkopen waarbij dan ook gratis Spotify Premium ingesloten is. Het is dan ook niet mogelijk om de bundel aan te sluiten als er nog geen normale databundel voor internet aangesloten is op het abonnement. Volgens KPN is de 500MB die er extra met de bundel wordt ingekocht puur bedoeld om Spotify-muziek te streamen naar de smartphone.

Volgens KPN moet een halve gieg voldoende zijn voor consumenten om een maand lang muziek te streamen via de dienst. “Ervaring uit het buitenland leert namelijk dat klanten gemiddeld 150 MB aan mobiel internet verbruiken per maand als zij Spotify Premium gebruiken op de smartphone”, aldus de provider in zijn persbericht. De MB’s mogen ook voor andere datadoeleinden gebruikt worden, maar de vraag is of 500MB voldoende zal zijn als iemand dagelijks muziek gaat streamen een maand lang.

Met Spotify kan muziek gestreamed worden naar smartphones van ondermeer BlackBerry, Android, Windows Phone en Apple. De premium dienst kost 10 euro per maand en hiervoor kun je onbeperkt muziek streamen vanaf de dienst. KPN wist al eerder bij haar adsl-abonnementen gratis een premium account bij Spotify aan te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. robert -

  Ik internet alleen maar en kom al op 300/400 MB per maand. Laat staan dat je nog eens mp3 gaat luisteren.
  Heb een hekel aan dit soort diensten met limieten.
  Je wilt toch niet elke keer checken of je over je limiet heen gaat?

 2. se7endol -

  Nou, ik verbruik 480MB per maand in totaal. Dus voor al mijn internetverkeer. En ik luister iedere dag naar Spotify. Dus nog eens 500MB bovenop mijn huidige bundel is zat, denk ik. Daarnaast kost Spotify zelf normaal ook al een tientje per maand…

  Ik zet heel veel playlists op offline modus en dan kost het je geen data meer. Dan synchroniseert ie alles zodra je op wifi zit!

 3. Bril -

  Ik wil die onderzoeken uit het buitenland dan wel eens inzien, want dit is lulkoek. Ik heb het bijgehouden en ik kom aan 1 GB per 17 dagen(!) via normaal gebruik van internet en Spotify Premium. De Nederlandse providers gaan rustig door met het oplichten van hun klanten.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters