Hi vernieuwd haar internetbundels en voegt datalimieten toe

Telecomprovider Hi zal haar internetabonnementen vernieuwen en biedt in het vervolg mobiele internetbundels aan die en geprijsd zijn aan de hand van hun snelheid en een datalimiet.

KPN HiTot op heden werkte Hi nog met een Fair Use Policy, waarvan de naleving door de provider overigens voor de nodige ophef zorgde. Dat zal in de nieuwe situatie allemaal voorbij zijn, nu zal er een hard datalimiet komen. Als een gebruiker dat limiet overschrijdt dan wordt alle data die hij verder verbruikt in rekening gebracht. Dat kost €0,05 per MB, of €5 om het datalimiet eenmalig te verdubbelen. Als je op de helft van je limiet zit, driekwart van de toegestane data hebt verbruikt of aan het einde van je maximale dataverbruik zit, zal de provider een sms’je sturen om je daarover te informeren.

Hi zou de maatregel invoeren omdat er nu een kleine groep grootverbruikers is die niet extra betaalt maar wel een groot deel van de netwerkcapaciteit in beslag neemt. Op deze manier denkt Hi gebruikers eerlijker te laten betalen voor hun gebruik. In ruil voor de datalimieten gaat wel de snelheid van de abonnementen flink omhoog.

Het goedkoopste abonnement van €7,50 per maand, Internet Start, heeft een snelheid van 1Mb per seconde, tegenover 384Kb per seconde van het voormalige Hi Eindeloos Online. Voor deze bundel geldt een datalimiet van 200MB. De tweede bundel heet Hi Internet Extra, met een datalimiet van 1GB en een downloadsnelheid van 3,6Mb. Voor die bundel betaal je €12,50 per maand. Tot slot is er Hi Internet Extreem, dat €17,50 per maand kost en een datalimiet heeft van 2GB. De snelheid van dat abonnement komt op 7,2Mb per seconde uit, aanzienlijk meer dan de snelheid van het voormalige Hi Eindeloos Online XtraSnel met een snelheid van 1Mb.

Als je een sim-only-abonnement hebt kun je alleen gebruikmaken van Hi Internet Sim-only, dat dezelfde specs heeft als Hi Internet Start, maar €9,95 kost. De prijs van het BlackBerry-abonnement gaat omlaag, van €17,50 naar €14,95. Daar krijg je een datalimiet van 500MB voor en een downloadsnelheid van 3,6Mb per seconde.

Volgens een aantal forumleden van Tweakers komt KPN binnenkort met een soortgelijke maatregel, maar daar is officieel nog niets over bekend. Vodafone kwam al eerder met datalimieten, terwijl T-Mobile beweert geen plannen te hebben op dat gebied.

Bron: Tweakers

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters