High-end Microsoft Surface Book kruising tussen tablet en laptop

Microsoft heeft vanavond de nieuwe Surface Book laten zien, een indrukwekkend stuk hardware dat zich begeeft in het schemergebied tussen tablets en laptops. Als het scherm met het losse toetsenbord verbonden is, kan het goed doorgaan voor een Windows 10-versie van de MacBook Pro van Apple. En dat is precies de bedoeling, want met die laptop moet het apparaat gaan concurreren.

High-end Microsoft Surface Book kruising tussen tablet en laptop surfacebook4 10200 
The Verge

De presentatie in New York kreeg een verrassende wending toen de Surface Book werd gepresenteerd, want er werden eigenlijk alleen puur mobiele apparaten verwacht. En dit is meer iets in de richting van een laptop. Zeker gezien de Intel i5- en i7-processors die de verschillende varianten van deze Surface Book aandrijven. Hoewel vrijwel alle hardware achter het scherm is weggestopt, en niet onder het toetsenbord, zoals bij gewone laptops. Alleen de grafische processor van Nvidia zit onder het toetsenbord.

Hierdoor zou je denken dat de tablet vrij zwaar zou zijn, want het formaat is ook laptop-achtig: 13,5 inch. Maar dat is allerminst het geval. Het is een dunne, lichtgewicht tablet als hij is losgeklikt van het toetsenbord.

The Verge heeft het apparaat eens geprobeerd en was onder de indruk van de ‘krankzinnige’ verbinding die Microsoft heeft gemaakt om het toetsenbord en de tablet met elkaar te verbinden zodat ze samen een laptop worden. Microsoft heeft volgens de Amerikaanse techsite voor het eerst een uitmuntende trackpad toegevoegd aan het toetsenbord, die herkent als hij per ongeluk wordt aangeraakt met een handpalm tijdens het typen. Die aanrakingen worden dan genegeerd. Apple’s MacBook-trackpads hebben die feature ook.

Ook deze tablet is net als de Surface Pro 4 te bedienen met een bijgeleverde styluspen. Wanneer hij in Nederland wordt gelanceerd is nog onbekend. De prijs in Amerika wel: de goedkoopste gaat 1499 dollar kosten. En ook dat is meer een laptop- dan een tabletprijs.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters