Gelekte foto’s tonen aankomende Nokia 1 met Android Oreo Go

2017 was een spannend jaar voor HMD Global. Het Finse bedrijf bestaat grotendeels uit voormalig medewerkers van Nokia. Niet geheel toevallig maakt de fabrikant ook smartphones met de Nokia-merknaam. Vorig jaar werd bewezen dat het niet een simpelweg een kwestie is van een licentie uitmelken. HMD Global leverde degelijke smartphones af. Niet de meest spannende toestellen, maar dat mag de pret niet drukken. Op naar de Nokia 1!

HMD Global maakt beloftes waar?

Het bedrijf heeft een slimme strategie: de nieuwe Nokia smartphones moeten het gat opvullen, dat Google’s Nexus-serie achterliet. Oftewel, stock Android, snelle updates en degelijke prestaties. Vooral op software-gebied maakt HMD dat helemaal waar. Alle Nokia smartphones van vorig jaar krijgen Android Oreo én Android P. Van de meest high-end tot de meest low-end modellen. Impressive.

We moeten nog gaan ontdekken of HMD zijn beloftes echt waar gaat maken, maar tot nu toe ziet het er allemaal goed uit. Ook in 2018 wil het Finse merk gaan knallen. We verwachten een flink aantal nieuwe Android smartphones. Denk aan de Nokia 4, de Nokia 6 Plus en de Nokia 1. Dat laatste model wordt het eerste Nokia Android Oreo Go model. Android Oreo Go is een lichte versie van Android, ontwikkeld voor armere landen.

Gelekte foto’s Nokia 1 duiken op

Het besturingssysteem bevat alle Go-apps van Google, die je overigens op elke Android smartphone kunt krijgen. De apps slurpen niet alleen minder batterij, maar gaan ook zuiniger met je data om. Daarmee is de low-end Nokia 1 ook interessant in Nederland, al was het maar als een backup-telefoon.

HMD Global Nokia 1 gelekt

Het onaangekondigde toestel is nu opgedoken op een Chinees sociaal netwerk. De vermeende gelekte foto toont de achterkant van de Nokia 1. De vermoedelijk plastic achterkant lijkt op de mid-rangers van HMD Global die reeds zijn uitgebracht. De flash en camera zijn verpakt in een uitstekende, ovalen module. Al met al lijkt het zeker om de real deal te gaan.

Qua specs is het echt low-end: gelekte documenten wijzen op een 720 x 1280 LCD-scherm, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen. Verder kun je op een simpele Snapdragon of Mediatek chip rekenen. Hopelijk horen we volgende maand meer tijdens het Mobile World Congress. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste achter de plannen van Nokia te komen!

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters