Specificaties Nokia 2 opgedoken: low-end batterijtopper

Binnenkort komt HMD Global met de Nokia 2, een budgetmodel met een flinke batterij. Dat blijkt uit gelekte documenten van de Amerikaanse instantie FCC.

HMD Global komt met Nokia 2

Nokia is helemaal terug. HMD Global heeft de Nokia 8 gelanceerd, een Android smartphone met high-end specificaties. Met de Snapdragon 835 en een degelijke camera hoeft het toestel niet onder te doen voor de concurrentie. De low-end en mid-range markt is echter net zo belangrijk voor het merk. Huawei en Samsung zijn daarin marktleiders.

Het lijkt erop dat HMD Global binnenkort de Nokia 2 gaat onthullen. Verwacht geen flitsende specificaties. Nee, de Nokia 2 wordt naar verwachting juist een spotgoedkoop low-end toestel. Vorige maand doken er al een aantal foto’s op. Daar kunnen we nu een lijst met specificaties aan toevoegen.

Nokia 2 specificaties HMD Global

Het toestel is namelijk gecertificeerd door de FCC. Dat is een Amerikaanse instantie, die smartphones certificeert voor ze op de markt komen. De Chinese equivalent is de TENAA. Door beide instanties krijgen we vaak toestellen te zien voor ze daadwerkelijk aangekondigd worden.

Gelekte specificaties: gigantische batterij

Het is meteen duidelijk dat de Nokia 2 een vrij generiek toestel gaan worden. Met de Snapdragon 212 en 1 GB aan werkgeheugen zal dit geen krachtig monster worden. Waar je wel blij van gaat worden, is de accuduur. De wat matige processors vragen minder van je batterij, waardoor je vaak net wat langer met je toestel kunt doen.

Helaas hebben low-end toestellen vaak een kleine batterij, om geld te besparen. Bij de Nokia 2 is dat absoluut niet het geval. Sterker nog, de documenten van de FCC wijzen erop dat de batterij het absolute hoogtepunt van HMD Global’s nieuwe telefoon wordt. De Nokia 2 heeft namelijk een 4000 mAh batterij.

Nokia 2 specificaties HMD Global

Dat is een stuk groter dan waar de meeste vlaggenschepen van dit moment het mee moeten doen. Schermresolutie, processorkracht: elk jaar doen fabrikanten er weer een schepje bovenop, maar als het om batterijcapaciteit gaat, dan blijven ze vaak op 3000 mAh steken. Dat is niet een ramp, gezien chips steeds efficiënter worden. Toch doet de Nokia 2 dat dus net wat beter.

Als het is moet dit specspakket een accuduur van minimaal twee dagen op gaan leveren. Niet verkeerd! Verder kun je stock Android verwachten. Geen vervelende software-laag, maar de kracht van pure Android. Daarmee wil HMD Global het gat opvullen dat Google met de Nexus-serie heeft achtergelaten.

Nokia 2 specificaties HMD Global

Helaas is het nog niet duidelijk wanneer het Finse bedrijf precies de Nokia 2 gaat onthullen. Qua prijs is er ook nog niks bekend, al weten we dat de Nokia 3 rond de 160 kost. De Nokia 2 heeft mindere specificaties, dus het prijskaartje zal in ieder geval lager dan dat uitvallen. We zijn benieuwd!

Bron: FCC via Roland Quandt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters