HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo

HMD Global heeft zojuist bevestigt waar fans al op hoopten: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen de update naar Android Oreo. Ja, ook de goedkopere Nokia 3.

HMD Global maakt comeback met Nokia

Nokia stond altijd bekend om zijn kwaliteit en service. HMD Global maakte dit jaar een grootse comeback met het smartphonemerk. Nokia is terug! Maar goed, dan moet het Finse bedrijf wel aan de hoge verwachtingen van de consument voldoen.

Nokia 8 familie

HMD Global heeft nu in ieder geval een van de grootste zorgen van fans weggenomen. Het bedrijf heeft namelijk bekend gemaakt dat alle nieuwe Nokia smartphones de update naar Android 8.0 Oreo zullen ontvangen.

Dat bevestigde HMD Global’s Chief Product Officer, Juho Sarvikas, op Twitter. Zelfs de low-end Nokia 3 kan op de update rekenen. Dat is redelijk uniek. Eind vorige week merkten we nog op dat Sony na anderhalve maand al een toestel achterlaat op Nougat.

Een van de grote voordelen van de nieuwe Nokia smartphones is dat ze op (bijna) stock Android draaien. Geen extra troep, maar de pure kracht van Android. Dat maakt het ook makkelijker om updates uit te brengen, zeker gezien HMD Global nauw met Google samenwerkt.

Wanneer?

Het Finse bedrijf beloofde onlangs al twee jaar aan updates voor zijn nieuwe smartphones. Dat komt er dus op neer dat de huidige lineup ook de grote update van volgend jaar zal ontvangen, Android P.

Maar goed, de vraag is nu nog: wanneer? Sommige fabrikanten rollen pas een jaar later updates uit naar hun toestellen. De kans is groot dat HMD Global een stuk sneller zal zijn, maar Sarvikas benadrukt al dat hij nog niks kan beloven.

Heb je een andere Android smartphone? Check dan ons overzicht, waarin we precies bijhouden welke smartphones op de update naar Android Oreo kunnen rekenen. Hebben we een toestel gemist? Stuur ons dan een berichtje op Facebook.

Bron: Twitter via NPU

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters