High-end Nokia 8 komt deze maand al uit, specificaties gelekt

Nokia is helemaal terug dankzij HMD Global. Een echt high-end toestel laat echter nog steeds op zich wachten. Treur niet langer, want naar verluidt komt eind deze maand de Nokia 8 uit. Ook de specificaties zijn al bekend.

Nokia is helemaal terug

Nokia is helemaal terug! Het nostalgische smartphonemerk werd dit jaar nieuw leven ingeblazen door het Finse HMD Global, een bedrijf dat voor een groot deel uit voormalig medewerkers van Nokia bestaat. Volg je het nog?

Nokia 9 Nokia Edge

Maar goed, tot nu toe hebben we kennis mogen maken met budget en mid-range modelletjes. Dan hebben we het over de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6. De drie toestellen draaien op een kale versie van Android.

HMD Global zegt niet voor niks het gat te willen opvullen dat Google’s Nexus-lijn achterlaat. Daar zijn echter wel betere specificaties voor nodig. Nokia is pas echt terug met een high-end toestel. Een vlaggenschip.

High-end Nokia 8 komt deze maand al uit

Dat die er komt, is al enkele maanden duidelijk. Geruchten wijzen op de high-end Nokia 8 en Nokia 9. Maar wanneer? Volgens de betrouwbare Duitse website WinFuture hoeven we niet lang meer te wachten.

Het toestel heeft naar verluidt het modelnummer TA-1004. We dachten dat het om de Nokia 9 ging, maar dat toestel wordt blijkbaar toch als de Nokia 8 uitgebracht.

HMD Global Nokia 8
Een gelekte foto van de Nokia 8?

Lichtelijk verwarrend, maar alles wat je moet weten is dat de Nokia 8 waarschijnlijk eind deze maand al wordt gelanceerd. Consumenten kunnen naar verluidt uit vier kleuren kiezen: Blue, Steel, Gold Blue en Gold Copper.

In Europa gaat de smartphone waarschijnlijk iets minder dan 600 euro kosten. Daarmee kan het een interessant alternatief voor de OnePlus 5 worden. Qua specs hoeft de Nokia gelukkig niet onder te doen voor de concurrentie.

Specificaties gelekt

Je kunt op de Snapdragon 835 rekenen, dezelfde chipset als de OnePlus 5 en de Sony Xperia XZ Premium. Verder heeft het toestel 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan intern opslaggeheugen. Ook niet geheel onbelangrijk: de Nokia 8 heeft een 5.3-inch scherm met een resolutie van 1440 x 2560.

Bron: WinFuture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Nokia 3310 test

Is de nieuwe Nokia 3310 net zo onverwoestbaar als zijn voorganger? lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Het is officieel: Samsung verstuurt uitnodigingen Galaxy Note 8 onthulling lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters