Nokia 9 duikt op: premium vlaggenschip met gebogen schermranden

HMD Global laat er geen gras over groeien. Na de high-end Nokia 8 komt de Finse fabrikant naar verluidt met een premium vlaggenschip, de Nokia 9. Daarmee gaat het bedrijf met dunne schermranden de strijd aan met de Galaxy Note 8.

HMD Global: Nokia is terug

HMD Global laat er geen gras over groeien als het over de comeback van Nokia gaat. De Finse fabrikant heeft de afgelopen maanden op een rap tempo toestellen uitgebracht. Minder dan een jaar na de oprichting van het bedrijf zijn er al acht nieuwe modellen op de markt gebracht.

Daarin moet wel het onderscheid gemaakt worden tussen smartphones en standaard telefoons. HMD Global leverde vier smartphones af, waaronder de high-end Nokia 8. Een waardig vlaggenschip, zo bemerkten we in onze review. Toch zat een dingetje ons dwars: het vrij generieke en achterhaalde design. Waar blijven de dunne schermranden?

Nokia 9 duikt op: concurrent voor Galaxy Note 8

Het lijkt er nu op dat HMD Global alsnog in 2017 een antwoord heeft op die vraag. We weten dat de Finse fabrikant aan de low-end Nokia 2 werkt, een toestel met een grote batterij. Daarnaast duiken er geregeld geruchten op rondom een premium toestel, nog duurder dan de Nokia 8. Nokia’s Galaxy Note 8 als het ware.

Nokia 9 mock-up HMD GLOBAL

Nu is er een mock-up van dat toestel opgedoken, de Nokia 9. Het gaat niet zomaar om een creatieve fan. Volgens Nokia Power User is de mock-up gebaseerd op informatie van een betrouwbare bron. De bron in kwestie zou het al vaker bij het rechte eind hebben gehad als het om Lumia en Nokia toestellen ging.

In de afbeelding wordt de Nokia 9 met de Nokia 8 vergeleken. Het valt meteen op dat de Nokia 9 zeer verschilt van de andere modellen van HMD. Zo zit er een glazen plaat aan de achterkant, waarschijnlijk zodat het toestel draadloos opgeladen kan worden. Ook heeft de Nokia 9 gebogen schermranden. De vingerafdrukscanner verhuist daarom naar de achterkant.

Nokia 9 mock-up HMD GLOBAL Nokia 9 mock-up HMD GLOBAL

De vermeende specificaties wijzen op een premium vlaggenschip om u tegen te zeggen. Je kunt rekenen op een high-end OLED-scherm in combinatie met een dubbele 13MP Carl Zeiss camera aan de achterkant en een 13MP camera aan de voorkant. Verder heeft de Nokia 9 6GB/8GB aan werkgeheugen en 128GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Ook is het onaangekondigde toestel stof- en waterdicht (IP68) en hint men naar de aanwezigheid van een irisscanner.

Bron: Baidu,  Waqar Khan via Nokia Power User

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters