'Hoesje van iPad 2 levert Apple meer dan een miljard omzet op'

Een Amerikaanse blogger heeft een geloofwaardige rekensom gemaakt, waaruit blijkt dat Apple alleen al met de verkoop van de nieuwe magnetische covers voor de iPad 2 een miljard dollar binnenhaalt.

hoesje smart cover ipad 2

De blogger schrijft: ”Ik maakte maar een half grapje, toen ik schreef dat ik een iPad 2 ga kopen voor bij mijn nieuwe Smart Cover hoesje.”

Het nieuwe hoesje heeft functies. Het wordt met magneetjes op de tablet bevestigd en kan dienst doen als ‘stand’, waar de tablet tegenaan ligt of staat. Als je de tablet toedekt met de hoes gaat die vanzelf uit; haal je hem weg, gaat de iPad 2 vanzelf aan.

De rekensom: de blogger gaat ervan uit dat zestig procent van de nieuwe iPad-kopers er een hoesje bij neemt. Als je uitgaat van 36 miljoen verkochte iPads aan het eind van dit jaar, en een gemiddelde prijs van 48 dollar voor een bijbehorend hoesje, is de totale opbrengst van alleen al die hoesjes voor Apple een miljard dollar. Of zelfs iets meer.

De blogger is er bij de prijs van de hoesjes van uit gegaan dat zeventig procent een stoffen hoesje neemt, en dertig procent van de kopers een leren hoesje.

De blogger heeft voorts uitgerekend dat het hoesje ongeveer 12 dollar productiekosten met zich meebrengt voor Apple. Dan houdt Apple aan de hoesjes 777 miljoen dollar pure winst over aan de Smart Covers.

Een gigantisch bedrag, maar de iPad 2 zelf zou 23 miljard dollar moeten opbrengen.

Bron: Asymco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters