Hoeveel bellen we tegenwoordig nog? – adv

Het voelt bijna ouderwets om iemand op te bellen. Betaald telefoneren lijkt dus langzaam naar de achtergrond te verdwijnen. Maar klopt dit gevoel ook?

Hoeveel bellen we nog?

Bijna iedereen beschikt over een telefoon. In Nederland bezitten we met zijn allen 21,5 miljoen mobieltjes. En dankzij voordelige alles in een-abonnementen hebben vele van ons ook nog steeds een telefoon met een vaste aansluiting, in negen van de tien huishoudens vind je er een. We zijn dus ruimschoots voorzien van telefoons, maar hoeveel bellen we er daadwerkelijk nog mee?

Bellen voelt een beetje ouderwets
Voor velen van ons voelt het bijna ouderwets, om iemand op te bellen. We raken er steeds meer aan gewend om berichten te sturen via gratis diensten als WhatsApp en te chatten via Facebook, Google of Skype. Met Skype kan je ook nog eens gratis bellen, WhatsApp gaat dit in de toekomst waarschijnlijk ook mogelijk maken. Betaald telefoneren lijkt dus langzaam naar de achtergrond te verdwijnen. Maar klopt dit gevoel ook?

Cijfers bewijzen het tegendeel
Nee, dit gevoel blijkt niet te kloppen. Cijfers van de Autoriteit Consument & Markt laten een heel ander beeld zijn. Als je de cijfers uit de eerste kwartalen van 2013 en 2014 naast elkaar legt blijkt er een stijging te zijn in het totale aantal belminuten. In het eerste kwartaal van 2013 werd er 11 miljard minuten gebeld, in 2014 waren dit 11,1 miljard belminuten.

Binnen dit totaal is er wel een verschuiving te zien tussen vaste telefonie en mobiele telefonie. Het aantal mobiele belminuten steeg, terwijl het aantal vaste belminuten daalde. Maar kennelijk is telefoneren toch niet zo’n ouderwetse activiteit als dat het voor sommige van ons lijkt. Dit kan wel gezegd worden van sms-en. Het aantal van deze tekstberichtjes is in twee jaar tijd bijna gehalveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters