Hoeveel bellen we tegenwoordig nog? – adv

Het voelt bijna ouderwets om iemand op te bellen. Betaald telefoneren lijkt dus langzaam naar de achtergrond te verdwijnen. Maar klopt dit gevoel ook?

Hoeveel bellen we nog?

Bijna iedereen beschikt over een telefoon. In Nederland bezitten we met zijn allen 21,5 miljoen mobieltjes. En dankzij voordelige alles in een-abonnementen hebben vele van ons ook nog steeds een telefoon met een vaste aansluiting, in negen van de tien huishoudens vind je er een. We zijn dus ruimschoots voorzien van telefoons, maar hoeveel bellen we er daadwerkelijk nog mee?

Bellen voelt een beetje ouderwets
Voor velen van ons voelt het bijna ouderwets, om iemand op te bellen. We raken er steeds meer aan gewend om berichten te sturen via gratis diensten als WhatsApp en te chatten via Facebook, Google of Skype. Met Skype kan je ook nog eens gratis bellen, WhatsApp gaat dit in de toekomst waarschijnlijk ook mogelijk maken. Betaald telefoneren lijkt dus langzaam naar de achtergrond te verdwijnen. Maar klopt dit gevoel ook?

Cijfers bewijzen het tegendeel
Nee, dit gevoel blijkt niet te kloppen. Cijfers van de Autoriteit Consument & Markt laten een heel ander beeld zijn. Als je de cijfers uit de eerste kwartalen van 2013 en 2014 naast elkaar legt blijkt er een stijging te zijn in het totale aantal belminuten. In het eerste kwartaal van 2013 werd er 11 miljard minuten gebeld, in 2014 waren dit 11,1 miljard belminuten.

Binnen dit totaal is er wel een verschuiving te zien tussen vaste telefonie en mobiele telefonie. Het aantal mobiele belminuten steeg, terwijl het aantal vaste belminuten daalde. Maar kennelijk is telefoneren toch niet zo’n ouderwetse activiteit als dat het voor sommige van ons lijkt. Dit kan wel gezegd worden van sms-en. Het aantal van deze tekstberichtjes is in twee jaar tijd bijna gehalveerd.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters