Hof oordeelt dat Galaxy Tab van Samsung niet verboden wordt in Nederland

Het gerechtshof in Den Haag heeft geoordeeld dat de Galaxy Tab in Nederland niet verboden zal worden. Daarmee verliest fabrikant Apple de rechtszaak jegens diens aartsrivaal.

Volgens Nu.nl heeft het gerechtshof inmiddels uitspraak gedaan in Den Haag. De rechters hebben nu in het hoger beroep van Apple nogmaals geoordeeld dat fabrikant Samsung geen inbreuk maakt op de patenten en producten van Apple. De Galaxy Tab zou geen ‘slaafse kopie’ zijn van de Apple iPad en de rechtbank meent dan ook dat het product voldoende afwijkt van de iPad om geen inbreuk te maken op het modelrecht van Apple.

De rechtbank heeft volgens Nu.nl de tablets van Apple en Samsung beoordeeld op basis van een in 2004 geregistreerd model. Volgens het hof hebben beide modellen een beperkt eigen karakter waardoor ze eigenlijk een samenvoeging zijn van verschillende onderdelen en daardoor niet op elkaar kunnen lijken.

Dit is wederom een flinke opsteker voor fabrikant Samsung aangezien de rechtbank al eerder de Koreaan in het gelijk stelde over diens producten. Eerder oordeelde de rechtbank al dat alleen de galerij van het Android OS inbreuk maakte op Apple-patenten. Samsung wist dit echter te verhelpen door een kleine software-update waardoor Apple geen poot meer had om op te staan. Onduidelijk is nu wat de vervolgstappen van de fabrikant zullen zijn.

Samsung laat in een persbericht weten dat het bedrijf blij is met de uitspraak van het hof. Samsung laat weten dat het bedrijf ‘alle mogelijke maatregelen zal treffen, waaronder juridische stappen, om innovatieve producten beschikbaar te houden voor consumenten.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters