Hof oordeelt dat Galaxy Tab van Samsung niet verboden wordt in Nederland

Het gerechtshof in Den Haag heeft geoordeeld dat de Galaxy Tab in Nederland niet verboden zal worden. Daarmee verliest fabrikant Apple de rechtszaak jegens diens aartsrivaal.

Volgens Nu.nl heeft het gerechtshof inmiddels uitspraak gedaan in Den Haag. De rechters hebben nu in het hoger beroep van Apple nogmaals geoordeeld dat fabrikant Samsung geen inbreuk maakt op de patenten en producten van Apple. De Galaxy Tab zou geen ‘slaafse kopie’ zijn van de Apple iPad en de rechtbank meent dan ook dat het product voldoende afwijkt van de iPad om geen inbreuk te maken op het modelrecht van Apple.

De rechtbank heeft volgens Nu.nl de tablets van Apple en Samsung beoordeeld op basis van een in 2004 geregistreerd model. Volgens het hof hebben beide modellen een beperkt eigen karakter waardoor ze eigenlijk een samenvoeging zijn van verschillende onderdelen en daardoor niet op elkaar kunnen lijken.

Dit is wederom een flinke opsteker voor fabrikant Samsung aangezien de rechtbank al eerder de Koreaan in het gelijk stelde over diens producten. Eerder oordeelde de rechtbank al dat alleen de galerij van het Android OS inbreuk maakte op Apple-patenten. Samsung wist dit echter te verhelpen door een kleine software-update waardoor Apple geen poot meer had om op te staan. Onduidelijk is nu wat de vervolgstappen van de fabrikant zullen zijn.

Samsung laat in een persbericht weten dat het bedrijf blij is met de uitspraak van het hof. Samsung laat weten dat het bedrijf ‘alle mogelijke maatregelen zal treffen, waaronder juridische stappen, om innovatieve producten beschikbaar te houden voor consumenten.’

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters