Hof oordeelt dat Galaxy Tab van Samsung niet verboden wordt in Nederland

Het gerechtshof in Den Haag heeft geoordeeld dat de Galaxy Tab in Nederland niet verboden zal worden. Daarmee verliest fabrikant Apple de rechtszaak jegens diens aartsrivaal.

Volgens Nu.nl heeft het gerechtshof inmiddels uitspraak gedaan in Den Haag. De rechters hebben nu in het hoger beroep van Apple nogmaals geoordeeld dat fabrikant Samsung geen inbreuk maakt op de patenten en producten van Apple. De Galaxy Tab zou geen ‘slaafse kopie’ zijn van de Apple iPad en de rechtbank meent dan ook dat het product voldoende afwijkt van de iPad om geen inbreuk te maken op het modelrecht van Apple.

De rechtbank heeft volgens Nu.nl de tablets van Apple en Samsung beoordeeld op basis van een in 2004 geregistreerd model. Volgens het hof hebben beide modellen een beperkt eigen karakter waardoor ze eigenlijk een samenvoeging zijn van verschillende onderdelen en daardoor niet op elkaar kunnen lijken.

Dit is wederom een flinke opsteker voor fabrikant Samsung aangezien de rechtbank al eerder de Koreaan in het gelijk stelde over diens producten. Eerder oordeelde de rechtbank al dat alleen de galerij van het Android OS inbreuk maakte op Apple-patenten. Samsung wist dit echter te verhelpen door een kleine software-update waardoor Apple geen poot meer had om op te staan. Onduidelijk is nu wat de vervolgstappen van de fabrikant zullen zijn.

Samsung laat in een persbericht weten dat het bedrijf blij is met de uitspraak van het hof. Samsung laat weten dat het bedrijf ‘alle mogelijke maatregelen zal treffen, waaronder juridische stappen, om innovatieve producten beschikbaar te houden voor consumenten.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters