Hoge 'Microsoft'-marketingchef Nokia neemt ontslag

Steven Overman heeft ontslag genomen bij Nokia. Hij was de marketingchef bij Nokia die verantwoordelijk is voor het in de markt zetten van het partnerschap van Nokia met Microsoft.

Nokia Lumia 520

Net na de overstap van Nokia van Symbian en MeeGo naar Windows Phone vertrok al een aantal hoge managers, die het blijkbaar niet met de nieuwe koers eens waren of die door CEO Stephen Elop niet geschikt werden bevonden om het worstelende Nokia vooruit te helpen. Deze geluiden zijn al een hele tijd niet meer gehoord, tot afgelopen week Steven Overman ineens vertrok.

Hij was vicepresident voor ‘global branding’, wat wil zeggen dat hij het merk Nokia en het daaraan gekoppelde Windows Phone tussen de oren moet krijgen bij klanten. Maar ook was hij verantwoordelijk voor de marketing van de succesvollere Asha-telefoons, die nog op een variant van Symbian lopen.

Hoewel Nokia een aantal interessante Windows Phones op de markt heeft gebracht, met als huidig topmodel de Lumia 920, is de gedroomde come-back op de smartphonemarkt nog niet echt te zien. Nokia verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar 5,6 miljoen Lumia Windows Phone-telefoons, wat een stijging is ten opzichte van het kwartaal ervoor, toen er 4,4 miljoen Lumia’s werden verkocht. Maar het is niet overal feest. In Amerika daalde het aantal verkochte Lumia’s juist van 700.000 naar 400.000 stuks.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Mauricio Metiary -

    Het wil maar niet lukken met Windows Phone 8 en dat terwijl het helemaal geen verkeerd besturingssysteem is. Sinds kort heb ik voor de verandering de Lumia 920 aangeschaft en wat mij opvalt is dat alles ontzettend vloeiend verloopt. Geen enkele hapering tov mijn vorige toestel, de Galaxy Note 2 terwijl deze krachtiger hardware aan boord heeft. Ik denk dat er best veel mensen zijn die blindelings afgaan op specificaties. Ook zijn er veel mensen die de overstap niet 'durven' te maken naar iets nieuws omdat ze tevreden zijn over het vertrouwde Android en OIS besturingssysteem.

    Wat ik ook altijd een pluspunt vind van Nokia is de bouwkwaliteit. Nokia telefoons voelen altijd heel degelijk aan en vergelijking met bijvoorbeeld de Galaxy S3/Note 2.

    Als Nokia degelijke toestellen blijft maken en Windows zorg draagt voor een wat vollere applicatiewinkel dan doen ze zeker niet onder

    Samsung heeft gewoon een groot voordeel dat ze een ENORM budget hebben voor marktetingdoeleinden

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters