Hoge 'Microsoft'-marketingchef Nokia neemt ontslag

Steven Overman heeft ontslag genomen bij Nokia. Hij was de marketingchef bij Nokia die verantwoordelijk is voor het in de markt zetten van het partnerschap van Nokia met Microsoft.

Nokia Lumia 520

Net na de overstap van Nokia van Symbian en MeeGo naar Windows Phone vertrok al een aantal hoge managers, die het blijkbaar niet met de nieuwe koers eens waren of die door CEO Stephen Elop niet geschikt werden bevonden om het worstelende Nokia vooruit te helpen. Deze geluiden zijn al een hele tijd niet meer gehoord, tot afgelopen week Steven Overman ineens vertrok.

Hij was vicepresident voor ‘global branding’, wat wil zeggen dat hij het merk Nokia en het daaraan gekoppelde Windows Phone tussen de oren moet krijgen bij klanten. Maar ook was hij verantwoordelijk voor de marketing van de succesvollere Asha-telefoons, die nog op een variant van Symbian lopen.

Hoewel Nokia een aantal interessante Windows Phones op de markt heeft gebracht, met als huidig topmodel de Lumia 920, is de gedroomde come-back op de smartphonemarkt nog niet echt te zien. Nokia verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar 5,6 miljoen Lumia Windows Phone-telefoons, wat een stijging is ten opzichte van het kwartaal ervoor, toen er 4,4 miljoen Lumia’s werden verkocht. Maar het is niet overal feest. In Amerika daalde het aantal verkochte Lumia’s juist van 700.000 naar 400.000 stuks.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Mauricio Metiary -

    Het wil maar niet lukken met Windows Phone 8 en dat terwijl het helemaal geen verkeerd besturingssysteem is. Sinds kort heb ik voor de verandering de Lumia 920 aangeschaft en wat mij opvalt is dat alles ontzettend vloeiend verloopt. Geen enkele hapering tov mijn vorige toestel, de Galaxy Note 2 terwijl deze krachtiger hardware aan boord heeft. Ik denk dat er best veel mensen zijn die blindelings afgaan op specificaties. Ook zijn er veel mensen die de overstap niet 'durven' te maken naar iets nieuws omdat ze tevreden zijn over het vertrouwde Android en OIS besturingssysteem.

    Wat ik ook altijd een pluspunt vind van Nokia is de bouwkwaliteit. Nokia telefoons voelen altijd heel degelijk aan en vergelijking met bijvoorbeeld de Galaxy S3/Note 2.

    Als Nokia degelijke toestellen blijft maken en Windows zorg draagt voor een wat vollere applicatiewinkel dan doen ze zeker niet onder

    Samsung heeft gewoon een groot voordeel dat ze een ENORM budget hebben voor marktetingdoeleinden

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters