Samsung’s druk: waarom de iPhone X zo duur wordt

Inmiddels weten we allemaal dat Apple’s aankomende jubileum toestel, de iPhone X, het duurste Apple toestel ooit zal worden. Vaak wordt als reden hiervoor genoemd, dat het komt met allerlei innovatieve technologieën en features. Volgens KGI Securities is de voornaamste reden voor de hoge prijs echter de nieuwe OLED panelen die Apple van Samsung koopt.

OLED panelen tweemaal zo duur als LCD schermen

Dit vermeldt KGI Securities, waar de bekende tipster Ming-Chi Kuo werkt, in een rapport aan verschillende cliënten. De nieuwe OLED panelen zouden Apple zo’n beetje het dubbele kosten dan de LCD panelen, waar de huidige iPhones mee zijn uitgerust. De LCD panelen zouden Apple 38 euro tot 46 euro kosten. Voor de OLED panelen moet de iPhone maker echter 100 euro tot 108 euro neertellen.

Apple iPhone 8 met OLED panelen

Apple wil altijd meerdere leveranciers

Apple zou naarstig op zoek zijn naar een tweede leverancier van de OLED panelen om voor een beetje competitie tussen de leveranciers te kunnen zorgen. Dit zou als resultaat een lagere prijs voor de schermen kunnen opleveren. Daarnaast wil Apple eigenlijk altijd meer dan één leverancier gebruiken, zodat wanneer er iets misgaat met één van de leveranciers, Apple nog steeds op de andere leverancier kan rekenen om onderdelen te leveren.

Geen vingerafdrukscanner door OLED display

KGI geeft verder aan dat de OLED panelen ook de reden zijn dat Apple geen vingerafdrukscanner heeft geïnstalleerd op iPhone X. Samsung’s panelen zouden namelijk geen 3D Touch ondersteunen en dus geen verschillen in druk kunnen registreren. De OLED schermen zouden het slecht doen met een geïntegreerde vingerafdrukscanner. Apple heeft het echter soepel opgelost, door nadruk te leggen op het geavanceerde gezichtsherkenningssysteem.

Samsung vingerprintscanners

Hoge prijs iPhone X helemaal terecht?

Volgens een nieuw bericht zou er een 512GB versie van de iPhone X komen voor een prijs van 1000 euro. Op zich valt het dan best mee als  je je bedenkt dat je voor de 256GB iPhone 7 toch ook zo’n 990 euro neertelt. De iPhone X zou echter minimaal al  rond de 1000 euro gaan kosten volgens de meeste berichten, wat toch wel een stukje hoger ligt dan de 32GB iPhone 7 van 769 euro. En dan is het toch een beetje vreemd dat het scherm dat misschien 60 euro duurder is ervoor zorgt dat de prijs van een toestel honderden euro’s hoger wordt.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters