Hoge snelheden bereikt met een nieuw test netwerk

Op de site van Telecomlog is vandaag te lezen dat het Georgia Institute of Technology een nieuw netwerk aan het testen is dat snelheden kan halen van 15 Gigabit per seconden. Hiermee wordt een nieuwe trend gezet voor HSDPA en HSUPA omdat deze niet veel verder komen dan 7,372 KB/S.

Onlangs had ik het nog gehad over WiMAX die een erg hoge snelheid kan behalen in de toekomst, maar wat deze onderzoekers nu weten neer te zetten is vooralsnog ongekend! Ze hebben al snelheden bereikt van 15 Gigabit per seconden (Gbps) op een afstand van 1 meter, 10 Gbps op 2 meter en 5 Gbps op 5 meter.

Ze doen dit met behulp van extreem hoge radiofrequenties waarop gsm`s en radio`s vooralsnog niet werken zodat er genoeg bandbreedte vrij is om deze snelheden te behalen. Hier is te zien hoe de test omgeving eruit ziet van dit nieuwe netwerk. De onderzoekers werken nu aan het verhogen van de snelheid en compatibiliteit met bestaande WiFi standaarden. Intussen buigen industrie en de standaardisatie organisatie IEEE zich over het vastleggen van deze nieuwe standaard zodat producenten hierop in kunnen spelen in de toekomst.

De technologie heeft trouwens geen impact op de gezondheid. Zulke hoge frequenties (60 Ghz) gaan niet door het lichaam een het gebruikte vermogen is met 10 milliwat of minder extreem weinig. De straling gaat ook niet door muren, of andere objecten waardoor het gevaar geminimaliseerd wordt. Meer info kan je hier vinden en we houden je natuurlijk op de hoogte over dit nader te benoemen netwerk!

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters