Hoge snelheden bereikt met een nieuw test netwerk

Op de site van Telecomlog is vandaag te lezen dat het Georgia Institute of Technology een nieuw netwerk aan het testen is dat snelheden kan halen van 15 Gigabit per seconden. Hiermee wordt een nieuwe trend gezet voor HSDPA en HSUPA omdat deze niet veel verder komen dan 7,372 KB/S.

Onlangs had ik het nog gehad over WiMAX die een erg hoge snelheid kan behalen in de toekomst, maar wat deze onderzoekers nu weten neer te zetten is vooralsnog ongekend! Ze hebben al snelheden bereikt van 15 Gigabit per seconden (Gbps) op een afstand van 1 meter, 10 Gbps op 2 meter en 5 Gbps op 5 meter.

Ze doen dit met behulp van extreem hoge radiofrequenties waarop gsm`s en radio`s vooralsnog niet werken zodat er genoeg bandbreedte vrij is om deze snelheden te behalen. Hier is te zien hoe de test omgeving eruit ziet van dit nieuwe netwerk. De onderzoekers werken nu aan het verhogen van de snelheid en compatibiliteit met bestaande WiFi standaarden. Intussen buigen industrie en de standaardisatie organisatie IEEE zich over het vastleggen van deze nieuwe standaard zodat producenten hierop in kunnen spelen in de toekomst.

De technologie heeft trouwens geen impact op de gezondheid. Zulke hoge frequenties (60 Ghz) gaan niet door het lichaam een het gebruikte vermogen is met 10 milliwat of minder extreem weinig. De straling gaat ook niet door muren, of andere objecten waardoor het gevaar geminimaliseerd wordt. Meer info kan je hier vinden en we houden je natuurlijk op de hoogte over dit nader te benoemen netwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters