Hoge winst Foxconn te danken aan goede verkoopcijfers iPhone 6S

Smartphoneproducent Foxconn heeft in het derde kwartaal een groei van 11 procent doorgemaakt. Dit is voornamelijk te danken aan de hoge verkoopcijfers van de iPhone 6S. Foxconn is de grootste fabrikant van Apple’s toestellen.

Foxconn workplace

Dit werd gisteren bekend toen Foxconn zijn kwartaalcijfers publiceerde. Het bedrijf zag in een jaar tijd zijn winst stijgen van omgerekend 960 miljoen euro in het derde kwartaal van 2014, naar ongeveer 1,08 miljard euro in dezelfde periode dit jaar. Dit is een groei van 11 procent. De omzet is ook fors gegroeid: met 12 procent tot 1,07 biljoen Taiwanese dollar, wat omgerekend ruim 30 miljard euro is.

Het bedrijf denkt dat groei te danken is aan de hoge verkoopcijfers van de iPhone 6S. Foxconn is één van de grootste fabrikanten die deze telefoon produceert. Naast de iPhone maakt het bedrijf ook telefoons voor onder andere Sony en HP.

De iPhone 6S is één van de bestverkochte smartphones ooit. In het eerste weekend ging het toestel al 10 miljoen keer over de toonbank. Foxconn profiteert hiervan en ziet dit terug in een groei van het bedrijf.

Foxconn werd in 1974 opgericht en behoort tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Het is een aantal keren in opspraak geweest vanwege werknemers die zelfmoord pleegde. De arbeiders zouden lange dagen maken en te weinig betaald krijgen. De fabrikant wordt vaak gezien als Apple-fabrikant, terwijl dit niet waar is. Naast de Apple-producten maakt de fabrikant ook producten voor andere bedrijven.

Bron: nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters