Hoge winst Foxconn te danken aan goede verkoopcijfers iPhone 6S

Smartphoneproducent Foxconn heeft in het derde kwartaal een groei van 11 procent doorgemaakt. Dit is voornamelijk te danken aan de hoge verkoopcijfers van de iPhone 6S. Foxconn is de grootste fabrikant van Apple’s toestellen.

Foxconn workplace

Dit werd gisteren bekend toen Foxconn zijn kwartaalcijfers publiceerde. Het bedrijf zag in een jaar tijd zijn winst stijgen van omgerekend 960 miljoen euro in het derde kwartaal van 2014, naar ongeveer 1,08 miljard euro in dezelfde periode dit jaar. Dit is een groei van 11 procent. De omzet is ook fors gegroeid: met 12 procent tot 1,07 biljoen Taiwanese dollar, wat omgerekend ruim 30 miljard euro is.

Het bedrijf denkt dat groei te danken is aan de hoge verkoopcijfers van de iPhone 6S. Foxconn is één van de grootste fabrikanten die deze telefoon produceert. Naast de iPhone maakt het bedrijf ook telefoons voor onder andere Sony en HP.

De iPhone 6S is één van de bestverkochte smartphones ooit. In het eerste weekend ging het toestel al 10 miljoen keer over de toonbank. Foxconn profiteert hiervan en ziet dit terug in een groei van het bedrijf.

Foxconn werd in 1974 opgericht en behoort tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Het is een aantal keren in opspraak geweest vanwege werknemers die zelfmoord pleegde. De arbeiders zouden lange dagen maken en te weinig betaald krijgen. De fabrikant wordt vaak gezien als Apple-fabrikant, terwijl dit niet waar is. Naast de Apple-producten maakt de fabrikant ook producten voor andere bedrijven.

Bron: nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters