Hoge winst Foxconn te danken aan goede verkoopcijfers iPhone 6S

Smartphoneproducent Foxconn heeft in het derde kwartaal een groei van 11 procent doorgemaakt. Dit is voornamelijk te danken aan de hoge verkoopcijfers van de iPhone 6S. Foxconn is de grootste fabrikant van Apple’s toestellen.

Foxconn workplace

Dit werd gisteren bekend toen Foxconn zijn kwartaalcijfers publiceerde. Het bedrijf zag in een jaar tijd zijn winst stijgen van omgerekend 960 miljoen euro in het derde kwartaal van 2014, naar ongeveer 1,08 miljard euro in dezelfde periode dit jaar. Dit is een groei van 11 procent. De omzet is ook fors gegroeid: met 12 procent tot 1,07 biljoen Taiwanese dollar, wat omgerekend ruim 30 miljard euro is.

Het bedrijf denkt dat groei te danken is aan de hoge verkoopcijfers van de iPhone 6S. Foxconn is één van de grootste fabrikanten die deze telefoon produceert. Naast de iPhone maakt het bedrijf ook telefoons voor onder andere Sony en HP.

De iPhone 6S is één van de bestverkochte smartphones ooit. In het eerste weekend ging het toestel al 10 miljoen keer over de toonbank. Foxconn profiteert hiervan en ziet dit terug in een groei van het bedrijf.

Foxconn werd in 1974 opgericht en behoort tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Het is een aantal keren in opspraak geweest vanwege werknemers die zelfmoord pleegde. De arbeiders zouden lange dagen maken en te weinig betaald krijgen. De fabrikant wordt vaak gezien als Apple-fabrikant, terwijl dit niet waar is. Naast de Apple-producten maakt de fabrikant ook producten voor andere bedrijven.

Bron: nu.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters