'Hollywood-tablet van Amazon komt met gratis filmabonnement'

Webwinkel Amazon zou zijn nieuwe Hollywood-tablet, een 10-inch exemplaar dat binnen enkele maanden moet uitkomen, willen voorzien van een gratis filmabonnement. Je kunt dan films huren die je op de tablet kunt bekijken.

Hollywood

Na de huurperiode verdwijnen de films vanzelf weer van het apparaat, net als e-books die je nu al bij online bibliotheken in Nederland kunt lenen. De Hollywood-tablet, waarvan ineens duidelijk is waar die naam vandaan komt, wordt door Amazon ontwikkeld naast kleuren-e-readers die de Kindle moeten opvolgen.

Met de Hollywood-tablet wordt het mogelijk om films te huren bij Amazon. Om films naar de apparaten te kunnen streamen, heeft Amazon onlangs in Europa een Netflix-achtig bedrijf opgekocht, genaamd Lovefilm. In Amerika beschikt Amazon al over mogelijkheden om films te streamen.

Met een Prime account moet het straks mogelijk zijn om gratis iets te huren uit de filmdatabase van Amazon.

De tablets zijn in productie. Amazon heeft vorige maand een order geplaatst bij de Taiwanese notebookmaker Quanta Computer, die de Hollywood-tablets gaat maken.

Volgens analist Gene Munster van Piper Jaffray zou Amazon makkelijk miljoenen tablets kunnen verkopen, want de e-reader Kindle is ook in dergelijke aantallen over de virtuele toonbank gegaan. Munster verwacht dat de 10-inch Hollywood-tablet rond 449 dollar gaat kosten. Later zou er nog een 7-inch tablet bij komen voor honderd dollar minder.

Bron: Tne Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via