Pas op: de homeknop van de Samsung Galaxy S7 (Edge) beschadigt snel

De homeknoppen en dus vingerprintscanners van de Galaxy S7 en S7 Edge blijken zeer krasgevoelig, in tegenstelling tot de vingerprintscanners van andere smartphone merken.

Samsung

Samsung kondigde begin dit jaar de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge uit, twee zeer stijlvolle smartphones met indrukwekkende specificaties. Wij waren zeer tevreden met de toestellen in onze reviews, en de consument ook. Dat blijkt uit de financiële resultaten die Samsung deze week presenteerde, want de Galaxy S7 en de S7 Edge wisten het aantal verkochte smartphones van Samsung flink omhoog te stuwen.

Galaxy S7 en S7 Edge

Helaas is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, want ook de Galaxy S7 en de S7 Edge hebben zo hun verborgen gebreken. Waar de smartphones verder gewoon tegen een stootje kunnen, is het verhaal anders voor de homeknoppen en dus vingerprintscanners van de toestellen. Veel gebruikers viel het de afgelopen dagen op dat er ontzettend veel kleine krasjes op hun homeknop te vinden waren.

Samsung Galaxy S7 kras

Snel onderzoek online wijst al snel uit dat veel gebruikers hier last van hebben, en dat de homeknoppen van de smartphones dus zeer krasgevoelig zijn. Blijkbaar is het materiaal dat de homeknoppen bedekt te kwetsbaar en niet bestendig tegen normaal contact met de oppervlakte van bijvoorbeeld een tafel. Een ding is zeker: het is in ieder geval niet hetzelfde glas als de rest van de behuizing.

Andere smartphones

Reddit gebruikers ontdekten dat hetzelfde gebeurde bij andere Samsung smartphones met een vingerprintscanner. Smartphones van andere merken, zoals de iPhone 6 en de Nexus 5X hebben nergens last van. Het blijkt dat smartphones zoals de LG G5 en de Huawei P9 een soort mat plastic hebben dat de homeknop en daarmee ook de vingerprintscanner bedekt, waardoor ze minder gevoelig voor krassen zijn.

Helaas is er op dit moment helemaal niks aan te doen, gezien Samsung nou eenmaal voor dat materiaal heeft gekozen. Wel kun je extra voorzichtig zijn met hoe je de smartphones van Samsung neerlegt, zodat je homeknop zo min mogelijk in aanraking komt met bijvoorbeeld je tafel.

Bron: Phone Arena

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters