Pas op: de homeknop van de Samsung Galaxy S7 (Edge) beschadigt snel

De homeknoppen en dus vingerprintscanners van de Galaxy S7 en S7 Edge blijken zeer krasgevoelig, in tegenstelling tot de vingerprintscanners van andere smartphone merken.

Samsung

Samsung kondigde begin dit jaar de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge uit, twee zeer stijlvolle smartphones met indrukwekkende specificaties. Wij waren zeer tevreden met de toestellen in onze reviews, en de consument ook. Dat blijkt uit de financiële resultaten die Samsung deze week presenteerde, want de Galaxy S7 en de S7 Edge wisten het aantal verkochte smartphones van Samsung flink omhoog te stuwen.

Galaxy S7 en S7 Edge

Helaas is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, want ook de Galaxy S7 en de S7 Edge hebben zo hun verborgen gebreken. Waar de smartphones verder gewoon tegen een stootje kunnen, is het verhaal anders voor de homeknoppen en dus vingerprintscanners van de toestellen. Veel gebruikers viel het de afgelopen dagen op dat er ontzettend veel kleine krasjes op hun homeknop te vinden waren.

Samsung Galaxy S7 kras

Snel onderzoek online wijst al snel uit dat veel gebruikers hier last van hebben, en dat de homeknoppen van de smartphones dus zeer krasgevoelig zijn. Blijkbaar is het materiaal dat de homeknoppen bedekt te kwetsbaar en niet bestendig tegen normaal contact met de oppervlakte van bijvoorbeeld een tafel. Een ding is zeker: het is in ieder geval niet hetzelfde glas als de rest van de behuizing.

Andere smartphones

Reddit gebruikers ontdekten dat hetzelfde gebeurde bij andere Samsung smartphones met een vingerprintscanner. Smartphones van andere merken, zoals de iPhone 6 en de Nexus 5X hebben nergens last van. Het blijkt dat smartphones zoals de LG G5 en de Huawei P9 een soort mat plastic hebben dat de homeknop en daarmee ook de vingerprintscanner bedekt, waardoor ze minder gevoelig voor krassen zijn.

Helaas is er op dit moment helemaal niks aan te doen, gezien Samsung nou eenmaal voor dat materiaal heeft gekozen. Wel kun je extra voorzichtig zijn met hoe je de smartphones van Samsung neerlegt, zodat je homeknop zo min mogelijk in aanraking komt met bijvoorbeeld je tafel.

Bron: Phone Arena

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bennie -

  Bizar, zo’n duur ding en nu al onderhevig aan slijtage/krassen.
  Mijn oude smartphone van meer dan twee jaar zit nog geen enkele kras op en koste toendertijd minder dan de helft van deze S7.
  Best wel teleurstellend als je dat dan zo leest of erger nog….zelf ervaart.

  1. Edddd -

   Is de Home knop bij de iPhone 6(s) niet van saffierglas, evenals de cameralens? Bij mij in ieder geval geen krassen er op. Ook niet op het scherm overigens, maar daar draagt de screenprotector aan bij. Welke sowieso is aan te raden, zeker bij een duur toestel.

   1. Edddd -

    Overigens, wel heel knullig voor zo’n dure Samsung. Het lijkt zo goedkoop, zo een bekraste knop voorop.

 2. Niels -

  Ja inderedaad! Die van mij begint ook al te krassen. En ik heb een paar lichte krasjes op het scherm opgelopen, is daar net zoals een kras op een auto daar ook een soort crémpje voor?

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters