HomePod firmware lekt verder: iPhone 8-camera’s worden fenomenaal

Apple probeert doorgaans zoveel mogelijk informatie over aankomende toestellen verborgen te houden voor het publiek en probeert gelekte informatie tot een minimum te houden. Bij de iPhone 8 lijkt dit nogal in de soep te lopen, aangezien Apple de laatste tijd zelf onbewust de grootste bron is van informatie over het aankomende toestel. Ruim een week geleden werd de firmware code van de HomePod namelijk vrijgegeven en deze zit vol met sappige verhalen over de iPhone 8.

Indrukwekkende video’s opnemen zowel voor als achter

Eerder werd in de code al het silhouet van het jubileumtoestel gevonden met bovenin een uitsnede in het display voor de sensoren. Daarnaast gaf de firmware ook al aan dat de gezichtsherkenningssoftware ook zal werken als het toestel gewoon op tafel ligt. Ontwikkelaar Guilherme Rambo heeft nu ontdekt dat er in de code ook informatie te vinden is over de camera’s van de telefoon. De camera’s aan zowel de voor- als achterkant zouden namelijk 1080p videobeelden kunnen opnemen met een snelheid van 240 frames per seconde. Eerder vond Rambo ook data strings die verwezen naar het opnemen van 4k beelden met een snelheid van 60 frames per seconde. Mocht deze informatie inderdaad kloppen, dan zal de iPhone 8 binnenkort voor indrukwekkend videomateriaal zorgen.

HomePod firmware verraaad informatie iPhone 8 camera's

HomePod firmware verklapt ook ondersteuning door modernere tv’s

Deze beelden zouden volgens de code waarschijnlijk ook gebruikt kunnen worden met de meer moderne tv’s van tegenwoordig. In de firmware zitten namelijk een paar verwijzingen naar ModernHDRBehavior. Overigens werd eerder werd in de code ook al data gevonden over de volgende Apple TV, waarbij 4k streaming en HDR10 ondersteund wordt.

HomePod firmware MultiBiometrics

Meerdere biometrische authenticatiesystemen

De firmware code was echter nog niet klaar met opbiechten. Rambo vond namelijk ook een verwijzing naar “multi biometrics”. Eerdere berichten gaven aan dat Apple de vingerafdrukscanner helemaal weg zou doen en in plaats daarvan gezichtsherkenning zou gebruiken. De vraag is dan waar het woord multi naar verwijst, als er maar één biometrisch authenticatiesysteem zal zijn. Wellicht dat Apple alsnog ervoor heeft gekozen om de vingerafdrukscanner te behouden. Zou het dan erger zijn dat hij op de achterkant van het toestel belandt, of dat hij er helemaal niet is?

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters