Honderden Symbian-ontwikkelaars Accenture nemen ontslag

Van de 1200 ex-Nokia-werknemers die zich bezighielden met de ontwikkeling van Symbian, wil veertig procent met een afkoopsom weg. Ze willen niet worden overgenomen door Accenture, het bedrijf dat de ontwikkeling en ondersteuning van Symbian van Nokia overneemt.

Symbian Belle

Vorig jaar maakte Nokia na de overstap op Windows Phone bekend dat Symbian werd overgedragen aan Accenture, samen met alle software-ontwikkelaars voor dat platform die Nokia in dienst had. Het gaat om 1200 mensen. Daarvan hebben er al zeker vierhonderd een afkoopsom geaccepteerd. Zij gaan niet over naar Accenture en stoppen met de ontwikkeling van Symbian.

Naar nu blijkt, zijn er veel meer Symbian-ontwikkelaars die geen heil meer zien in het platform, dat langzaam maar zeker zal worden uitgefaseerd. Zij willen ook aanspraak maken op de financiële regeling die Nokia en Accenture voor overtollige werknemers heeft getroffen.

Bij Accenture zitten de Symbian-ontwikkelaars namelijk duimen te draaien, want er is bitter weinig werk voor ze. Accenture is een enorm bedrijf dat wereldwijd actief is en veel software ontwikkelt, maar steeds meer Symbian-ontwikkelaars voelen zich er kennelijk niet thuis. Velen willen nu wat anders gaan doen. Ze krijgen maximaal vijftien maanden salaris mee. Werkten ze nog niet zo lang bij Nokia, dan is de afkoopsom hooguit een paar maanden salaris.

Bron: Symbian Freak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaakie -

    Dit zaakje stinkt. Er is door brussel vorig jaar een gigantisch bedrag in de ontwikkeling gestopt om symbian voort te zetten, met in het achterhoofd de concurentie apple/Google tegen te gaan. Er zou tot zeker 2016 aan doorgewerkt worden en nu gaat dit weer niet door, want er zijn mensen die geld ruiken. En brussel, is al lang weer ons geld aan iets anders aan het verkwisten. is trouwens een grote fout van nl geweest om in brussel over ons geld te laten beslissen, maar dat is iets anders. Bijna een jaar gelden was trouwens de deal met Nokia en Accenture al rond en beklonken. Ben geen symbian fan, maar vind Belle erg goed werken, en persooblijk zie ik er meer in als WP7

      1. Renee -

        Wat een onnozel antwoord Bart!! Kom dan met een link, en ga gewoon op Sjaakie zijn reactie in. Jij schrijft dat ze nog overgenomen moeten worden, terijl dit al lang gebeurt is!! Ga misschien eens naar ander werk zoeken!!

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters