Honeycomb-upgrade voor HTC Flyer lijkt onzeker

HTC gaat er nog altijd van uit dat de tablet Flyer op redelijk korte termijn van Android Honeycomb kan worden voorzien, maar een tweet van HTC zelf heeft hierover tot onduidelijkheid geleid.

HTC Flyer

Tot nu toe was het vrij duidelijk dat HTC zijn eerste Android-tablet, de Flyer, een upgrade zou geven naar Android Honeycomb, de voor tablets geoptimaliseerde versie van het besturingssysteem. Die onzekerheid heeft HTC officieel weggenomen: die upgrade komt er zeker.

In een tweet meldt HTC ”we zullen de Honeycomb upgrade aanbieden zodra die beschikbaar is gesteld. Op welke feature zit jij het meest te wachten?”

De angel zit hier echter in de zinsnede ‘zodra die beschikbaar is gesteld.’ Het lijkt onzeker of Google HTC wel van de update wil voorzien voor de Flyer. Google zou volgens diverse goed ingelichte blogs in de Verenigde Staten voortaan liever in zee willen gaan met fabrikanten die geen eigen schil om Android heen doen, en HTC met zijn Sense user interface – die voor de Flyer nog is uitgebreid met een pennetje en software die HTC Scribe heet – lijkt niet op het lijstje van Google te staan van favoriete fabrikanten voor de belangrijke upgrade.

Daarnaast gaat het gerucht dat Google geen Honeycomb-update beschikbaar wil stellen voor tablets die met Android 2.x geleverd zijn. Daarop zou de maatregel van HTC weer zijn om de tablet met Honeycomb te leveren, maar ook dat is niet bevestigd.

Hoe het dus uiteindelijk zal gaan met een eventuele update voor de Flyer, is volkomen onduidelijk op dit moment. Het zou kunnen dat de tablet met Android 3.0 geleverd gaat worden, of dat hij later een update naar dat platform krijgt. Of wellicht zal de tablet altijd op Android 2.4 blijven steken.

Bron: Engadget, Slashgear, The Next Web

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters