Honeycomb-upgrade voor HTC Flyer lijkt onzeker

HTC gaat er nog altijd van uit dat de tablet Flyer op redelijk korte termijn van Android Honeycomb kan worden voorzien, maar een tweet van HTC zelf heeft hierover tot onduidelijkheid geleid.

HTC Flyer

Tot nu toe was het vrij duidelijk dat HTC zijn eerste Android-tablet, de Flyer, een upgrade zou geven naar Android Honeycomb, de voor tablets geoptimaliseerde versie van het besturingssysteem. Die onzekerheid heeft HTC officieel weggenomen: die upgrade komt er zeker.

In een tweet meldt HTC ”we zullen de Honeycomb upgrade aanbieden zodra die beschikbaar is gesteld. Op welke feature zit jij het meest te wachten?”

De angel zit hier echter in de zinsnede ‘zodra die beschikbaar is gesteld.’ Het lijkt onzeker of Google HTC wel van de update wil voorzien voor de Flyer. Google zou volgens diverse goed ingelichte blogs in de Verenigde Staten voortaan liever in zee willen gaan met fabrikanten die geen eigen schil om Android heen doen, en HTC met zijn Sense user interface – die voor de Flyer nog is uitgebreid met een pennetje en software die HTC Scribe heet – lijkt niet op het lijstje van Google te staan van favoriete fabrikanten voor de belangrijke upgrade.

Daarnaast gaat het gerucht dat Google geen Honeycomb-update beschikbaar wil stellen voor tablets die met Android 2.x geleverd zijn. Daarop zou de maatregel van HTC weer zijn om de tablet met Honeycomb te leveren, maar ook dat is niet bevestigd.

Hoe het dus uiteindelijk zal gaan met een eventuele update voor de Flyer, is volkomen onduidelijk op dit moment. Het zou kunnen dat de tablet met Android 3.0 geleverd gaat worden, of dat hij later een update naar dat platform krijgt. Of wellicht zal de tablet altijd op Android 2.4 blijven steken.

Bron: Engadget, Slashgear, The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Peter -

  Nou… Het gerucht gaat ook dat Google Honeycomb 3.0 niet vrij wil geven omdat er nog wat forse bugs in zitten en dat men eerst 3.01 of 3.1 wil uitontwikkelen.

  Maar het hele Honeycomb verhaal is bijzonder onduidelijk. De ene keer roept Google dat ze geen enkel probleem hebben met fabrikanten die een eigen schil maken (hun grootste klanten doen dat! Motorola, Samsung, HTC en ook Acer!) en de andere keer roepen ze dat dat fragmentatie bevordert en dus updates moeilijker maakt.

  Maar als je gewoon goede afspraken maakt en zorgt dat de schil eenvoudig vervangbaar is dan kun je het basis O/S makkelijk upgraden en daarna de schil vernieuwen. Dat is volgens mij ook de methode die Samsung heeft aangekondigd voor de platte 8.9 en 10.1 tablets.

 2. Eise -

  Ik zie daar niet auto een link in dat t onzeker lijkt dat ze haast gaan maken hoor.. Ze weten gewoon nog niet wanneer het beschikbaar is.

  Ok de kop is, zoals zo vaak met berichten, misleidend. Zoals je de kop leest is dat t probleem niet. Hij komt er gewoon, simpel. Alleen weet HTC nog niet wanneer maar welke fabrikant weet dat wel vantevoren precies? Juist, niemand.

  Ik zie het probleem dus niet.

 3. Hendrik -

  Het bericht is helder genoeg om te zeggen dat er WEL een upgrade komt, toch? Andere bronnen melden omtrent deze tweet (bijv. http://www.tabletguide.nl/6408/htc-flyer-demonstratie-video/) dat het nu, na eerdere hints, wel duidelijk is dat de upgrade er komt.

  Het is alleen onduidelijk wanneer Google de code vrij gaat geven zodat HTC de schil aan kan passen.

  Dat Google het niet leuk vind dat fabrikanten een eigen schil maken is onjuist. Ik denk dat Google het juist wel goed vindt. Alleen moeten hier wel goede afspraken over gemaakt worden met de fabrikanten. Dat is wat Google nu juist gaat doen.

  1. Dominick -

   Nou, niet echt. Want het [url=https://www.allaboutphones.nl/nieuws/6781/Android-2xtablets-mogen-geen-update-naar-Android-3x-krijgen.html]gerucht[/url] gaat ook dat Google Honeycomb helemaal niet vrij gaat geven voor tablets die aanvankelijk op 2.x draaien.

  1. diria -

   Jullie hadden het zelf al van de hoogste baas van HTC in Benelux gehoord – en nu neem je HTC USA als bron om het 'zwart op wit' te kunnen noemen? Dominick schrijft toch geen onzin op? Of kan ik berichten gebaseerd op interviews niet vertrouwen?

   Raak hiervan een beetje in de war moet ik je zeggen!

   1. bartvuijk -

    Nee, Dominick schrijft nooit onzin op. Er zit nog een haak en een oog aan dit verhaal waar we nog op terugkomen.

    edit: stuk is gewijzigd.

   2. Dominick -

    Het probleem is niet dat ik, of Bart, onzin opschrijft, maar dat HTC het zelf niet helemaal weet/duidelijk naar buiten brengt. Vandaar dat er weleens wat verwarring ontstaat.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters