Update: Huawei begint met uitrollen Android Nougat naar Honor 8

Update: De update wordt nu ook in andere landen uitgerold, zo blijkt uit reacties van gebruikers op fora. Je kunt de update naar Android Nougat dus elk moment in Nederland verwachten.

Huawei begint begin volgende week met het uitrollen van Android Nougat en EMUI 5.0 naar de Honor 8. Dat heeft Huawei Japan laten weten op Twitter.

Honor 8

Honor 8
De Honor 8

Huawei heeft eerder al beloofd dat het Android 7.0 Nougat zo snel mogelijk naar de Honor 8 gaat brengen. In het geval van dergelijke smartphonefabrikanten met zulke uitgebreide Android-skins zoals EMUI is dat zeer goed nieuws. Soms kiezen fabrikanten ervoor om nieuwe functies van Android Nougat bijvoorbeeld naar hun eigen skin te brengen, zonder die skin ook daadwerkelijk te updaten naar Nougat. Zo houdt Huawei bijvoorbeeld toch oudere toestellen nog een beetje up to date. Xiaomi doet hetzelfde.

Android Nougat

De Honor 8 zal gelukkig wel de volledige update ontvangen, en daarmee ook de update naar EMUI 5.0. Huawei bevestigde onlangs dat de update naar Android Nougat in februari uitgerold zal gaan worden. Het lijkt er echter op dat je de update al eerder kunt verwachten. Huawei Japan heeft namelijk aangekondigd dat het komende maandag al zal beginnen met het uitrollen. Dan hebben we het dus over 16 januari. Naar verwachting zullen binnen een maand alle Japanse toestellen de update hebben ontvangen.

Goed nieuws

De update is 1.97GB groot. Enkel de simlock-vrije update zullen deze maand al de update ontvangen. De Chinese smartphonefabrikant raadt gebruikers aan om hun data eerst te backuppen en hun telefoon op te laden alvorens de update te installeren. Europese en Amerikaanse consumenten zullen helaas waarschijnlijk tot februari moeten wachten. Is er dan nog goed nieuws? Jazeker. Huawei heeft laten weten dat de update naast de gebruikelijke nieuwe functies van Android Nougat ook de software van de Honor 8 optimaliseert, nieuwe functies aan EMUI toevoegt en Huawei’s eigen apps verbetert.  Dat zou tot een betere gebruikservaring moeten leiden. De Honor 8 was een van de grootste verrassingen van vorig jaar, en een van de weinige toestellen die we maar liefst vijf sterren gaven. Lees hier onze review.

Bron: Huawei Japan via Androguider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters