Update: Huawei begint met uitrollen Android Nougat naar Honor 8

Update: De update wordt nu ook in andere landen uitgerold, zo blijkt uit reacties van gebruikers op fora. Je kunt de update naar Android Nougat dus elk moment in Nederland verwachten.

Huawei begint begin volgende week met het uitrollen van Android Nougat en EMUI 5.0 naar de Honor 8. Dat heeft Huawei Japan laten weten op Twitter.

Honor 8

Honor 8
De Honor 8

Huawei heeft eerder al beloofd dat het Android 7.0 Nougat zo snel mogelijk naar de Honor 8 gaat brengen. In het geval van dergelijke smartphonefabrikanten met zulke uitgebreide Android-skins zoals EMUI is dat zeer goed nieuws. Soms kiezen fabrikanten ervoor om nieuwe functies van Android Nougat bijvoorbeeld naar hun eigen skin te brengen, zonder die skin ook daadwerkelijk te updaten naar Nougat. Zo houdt Huawei bijvoorbeeld toch oudere toestellen nog een beetje up to date. Xiaomi doet hetzelfde.

Android Nougat

De Honor 8 zal gelukkig wel de volledige update ontvangen, en daarmee ook de update naar EMUI 5.0. Huawei bevestigde onlangs dat de update naar Android Nougat in februari uitgerold zal gaan worden. Het lijkt er echter op dat je de update al eerder kunt verwachten. Huawei Japan heeft namelijk aangekondigd dat het komende maandag al zal beginnen met het uitrollen. Dan hebben we het dus over 16 januari. Naar verwachting zullen binnen een maand alle Japanse toestellen de update hebben ontvangen.

Goed nieuws

De update is 1.97GB groot. Enkel de simlock-vrije update zullen deze maand al de update ontvangen. De Chinese smartphonefabrikant raadt gebruikers aan om hun data eerst te backuppen en hun telefoon op te laden alvorens de update te installeren. Europese en Amerikaanse consumenten zullen helaas waarschijnlijk tot februari moeten wachten. Is er dan nog goed nieuws? Jazeker. Huawei heeft laten weten dat de update naast de gebruikelijke nieuwe functies van Android Nougat ook de software van de Honor 8 optimaliseert, nieuwe functies aan EMUI toevoegt en Huawei’s eigen apps verbetert.  Dat zou tot een betere gebruikservaring moeten leiden. De Honor 8 was een van de grootste verrassingen van vorig jaar, en een van de weinige toestellen die we maar liefst vijf sterren gaven. Lees hier onze review.

Bron: Huawei Japan via Androguider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
BlackBerry KeyOne

BlackBerry werkt aan twee nieuwe Android smartphones lees verder

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

OnePlus Pete Lau

OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

smartphone

Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters