Honor 8 krijgt EMUI 5.0-bèta

Bijna een week geleden heeft Huawei de Mate 9 en de Porsche Design Mate 9 aangekondigd. Deze toestellen zijn nog niet officieel uit. Ze zullen op 21 november verkrijgbaar moeten zijn. Deze toestellen draaien op de nieuwe schil van Huawei, EMUI 5.0. Nu blijkt het dat de Honor 8 van het dochtersbedrijf van Huawei deze update nu ook uitgerold krijgt. Dit is wel nog in de bètafase.

Honor

Honor is het dochterbedrijf van Huawei en focust zich meer op mensen die veel in de smartphonewereld zitten. De toestellen van Honor hebben over het algemeen goede specificaties voor de prijs. Hierdoor vinden veel mensen het een erg interessant merk. Dit jaar heeft Honor de Honor 8 aangekondigd. Dit is een toestel met erg goede specificaties voor vierhonderd euro. Eerder heeft Honor de Honor 5C en de Honor 7 uitgebracht. De 5C is een midranger, terwijl de Honor 7 het vlaggenschip van vorig jaar was.

EMUI 5.0

EMUI, of EmotionUI, is de softwareschil op Android van Huawei. Deze skin wordt ook gebruikt voor toestellen van Honor. De belangrijkste softwareverandering die Huawei heeft gedaan is het verwijderen van de app-drawer. Hierdoor vinden veel gebruikers het lijken op Apple’s iOS. EMUI versie 5.0 heeft echter de app-drawer toegevoegd, waardoor juist veel gebruikers het een hele verbetering vinden van de softwareschil van Huawei.

Bèta

De vijfde versie van EMUI voor de Honor 8 is nog wel in bètafase, maar dat mag de pret niet drukken. Deze update komt, naast dat het gebaseerd is op Android 7.0 Nougat, met een aantal toevoegingen. Zo heeft deze skin, zoals al eerder gezegd, een app-drawer. Het is nog wel nodig om deze handmatig aan te zetten in de instellingen van het toestel.

Verder heeft de bèta nog een aantal veranderingen in petto. Zo is het recente app-scherm veranderd en lijkt het nu op de recente app-scherm van de standaard Android 7.0 versie. Ook heb je vanaf EMUI 5.0 de mogelijkheid om op twee verschillende accounts in te loggen in dezelfde app, bijvoorbeeld bij WhatsApp. Hierdoor kun je WhatsApp gebruiken met twee verschillende nummers.

Beschikbaarheid

De officiële releasedatum voor de EMUI 5.0-versie voor de Honor 8 is nog onbekend, maar gebruikers in Verenigd Koninkrijk kunnen de bèta nu al installeren.

Bron: GSMArena

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters