Honor 8 krijgt EMUI 5.0-bèta

Bijna een week geleden heeft Huawei de Mate 9 en de Porsche Design Mate 9 aangekondigd. Deze toestellen zijn nog niet officieel uit. Ze zullen op 21 november verkrijgbaar moeten zijn. Deze toestellen draaien op de nieuwe schil van Huawei, EMUI 5.0. Nu blijkt het dat de Honor 8 van het dochtersbedrijf van Huawei deze update nu ook uitgerold krijgt. Dit is wel nog in de bètafase.

Honor

Honor is het dochterbedrijf van Huawei en focust zich meer op mensen die veel in de smartphonewereld zitten. De toestellen van Honor hebben over het algemeen goede specificaties voor de prijs. Hierdoor vinden veel mensen het een erg interessant merk. Dit jaar heeft Honor de Honor 8 aangekondigd. Dit is een toestel met erg goede specificaties voor vierhonderd euro. Eerder heeft Honor de Honor 5C en de Honor 7 uitgebracht. De 5C is een midranger, terwijl de Honor 7 het vlaggenschip van vorig jaar was.

EMUI 5.0

EMUI, of EmotionUI, is de softwareschil op Android van Huawei. Deze skin wordt ook gebruikt voor toestellen van Honor. De belangrijkste softwareverandering die Huawei heeft gedaan is het verwijderen van de app-drawer. Hierdoor vinden veel gebruikers het lijken op Apple’s iOS. EMUI versie 5.0 heeft echter de app-drawer toegevoegd, waardoor juist veel gebruikers het een hele verbetering vinden van de softwareschil van Huawei.

Bèta

De vijfde versie van EMUI voor de Honor 8 is nog wel in bètafase, maar dat mag de pret niet drukken. Deze update komt, naast dat het gebaseerd is op Android 7.0 Nougat, met een aantal toevoegingen. Zo heeft deze skin, zoals al eerder gezegd, een app-drawer. Het is nog wel nodig om deze handmatig aan te zetten in de instellingen van het toestel.

Verder heeft de bèta nog een aantal veranderingen in petto. Zo is het recente app-scherm veranderd en lijkt het nu op de recente app-scherm van de standaard Android 7.0 versie. Ook heb je vanaf EMUI 5.0 de mogelijkheid om op twee verschillende accounts in te loggen in dezelfde app, bijvoorbeeld bij WhatsApp. Hierdoor kun je WhatsApp gebruiken met twee verschillende nummers.

Beschikbaarheid

De officiële releasedatum voor de EMUI 5.0-versie voor de Honor 8 is nog onbekend, maar gebruikers in Verenigd Koninkrijk kunnen de bèta nu al installeren.

Bron: GSMArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters