‘Gelekte foto’s Honor 9 bevestigen afwezigheid headphone jack’

Er zijn opnieuw foto’s van de Honor 9 opgedoken, de opvolger van de Honor 8. Het lijkt erop dat de Chinese smartphonefabrikant afscheid gaat nemen van de 3.5mm headphone jack.

Dag headphone jack!

De meningen zijn nog steeds verdeeld over Apple’s controversiële beslissing om afscheid te nemen van de 3.5mm headphone jack. USB Type-C is ongetwijfeld de toekomst, maar daarvoor moeten we wel eerst een lastige drempel over. De iPhone 7 heeft overigens nog steeds een Lightning port, wat de situatie er niet beter op maakt.

Honor 9 headphone jack

Slechts een handjevol andere smartphonefabrikanten ging Apple achterna. Na de woede van consumenten werd de aanwezigheid van een 3.5mm headphone jack opeens iets waarmee je een toestel aan de man kon brengen. Toch zien we links en rechts steeds meer toestellen zonder de headphone jack voorbij komen. Meestal gaat het dan om fabrikanten die meerdere modellen uitbrengen, met en zonder headphone jack, zoals Motorola. Daardoor laat je de consument zelf kiezen, een luxepositie die Apple niet heeft.

Honor 9

Het lijkt erop dat Huawei ook afscheid gaat nemen van de headphone jack. Er zijn namelijk vermeende foto’s opgedoken van de Honor 9, het volgende vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Onlangs kregen we al de voorkant van het onaangekondigde toestel te zien. De Android Smartphone doet sterk denken aan de huidige Honor 8. De Honor 8 werd ontzettend goed ontvangen. Wij gaven het model zelfs vijf sterren. Men noemt het toestel vaak als uitstekend alternatief voor de OnePlus 3.

Honor 9 headphone jack Honor 9 headphone jack

We zijn dus zeer benieuwd hoe de opvolger uit gaat pakken. Dit keer krijgen we ook de onderkant van het toestel te zien. Daarbij valt het meteen op dat Honor besloten heeft om geen 3.5mm headphone jack in zijn toestel te verwerken. In plaats daarvan is er enkel een USB Type-C port aanwezig. Een opvallende beslissing, gezien Honor 8 juist als een degelijke allrounder wordt gezien. Aan de andere kant zul je als fabrikant op een gegeven moment de knoop door moeten hakken.

De foto’s bevestigen bovendien de Honor 9 een dubbele camera krijgt, net zoals zijn voorganger. Verder valt er meteen een andere grote verandering op. De vingerafdrukscanner bevindt zich niet langer aan de achterkant van het toestel. In plaats daarvan zit het stukje technologie nu in de homeknop verwerkt.

Honor 9 headphone jack

Al met al lijkt de Honor 9 een smaakvol toestel te gaan worden. Het blijven echter gelekte foto’s, dus pak er een flinke korrel zout bij. Hopelijk krijgen we binnenkort meer te horen over de specificaties van de Android smartphone. Kan Honor de consument nog steeds overtuigen met degelijke specs en een lage prijs, ook zonder de headphone jack? In dit artikel kun je nog eens nalezen waarom Apple er voor koos om te stoppen met de headphone jack.

Bron: The Tech Point

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters