5 redenen om (niet) voor de Honor 9 te kiezen

De Honor 9 verscheen dit jaar in de zomer en is een middenklasser met verschillende premium features. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor het toestel te kiezen.

Premium design voor een schappelijke prijs

Net als de Huawei toestellen, komen ook de smartphones van dochterbedrijf Honor met een vriendelijke prijs. Je kunt de Honor 9 voor rond de 400 euro al bestellen. Dat de prijs relatief lager is dan bij andere vlaggenschepen, kun je echter aan het toestel zelf niet zien. De Honor 9 ziet er gewoon uit als een premium smartphone met een aluminium frame en glazen voor en achterkant.

Honor 9

Snel en soepel

Hoewel de Honor 9 komt met krachtige specificaties, zoals de Kirin 960 octa-core processor, wordt de resolutie van het display gelimiteerd tot 1080p. Dat betekent dat het display niet al teveel energie en rekenkracht van het toestel slurpt en de telefoon behoorlijk snel is. Zelfs vergeleken met premium toestellen, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8.

Honor 9

Display Honor 9 mag er wezen

Het toestel komt met een 5.15 inch display. Dit zou je als nadeel kunnen zien als je de wat grotere schermen van tegenwoordig bent gewend. Het display levert echter goede prestaties voor een middenklasser. De beelden zien er scherp uit en blijven er goed uitzien onder verschillende hoeken. Ook het contrast houdt zich goed, wanneer je het toestel vanaf verschillende hoeken bekijkt. Bij sommige andere middenklassers kan het display onder bepaalde hoeken er wat meer gedimd en minder scherp uitzien.

Hybrid dual sim

Dit is zowel een voordeel als nadeel. Het toestel ondersteunt dual sim, waardoor je dus lekker twee simkaarten kunt gebruiken. Dat kan onder verschillende omstandigheden heel handig zijn. Het nadeel aan hybrid dual sim is echter, dat je de tweede poort kunt gebruiken voor of een simkaart of een microSD kaart. Je kunt dus niet tegelijkertijd een tweede simkaart gebruiken en je opslag ook nog vergroten.

Geen bescherming tegen water

Helaas is de Honor 9 niet IP gecertificeerd en gaat hij dus niet al te goed om met water en stof. De ervaring leert dat je hem wel met een vochtig doekje kunt schoonmaken en dat hij niet meteen uit elkaar valt als hij in contact komt met wat water. Je kunt hem echter niet zoals andere toestellen met bijvoorbeeld een IP68 certificering, een half uur onder water houden.

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters