5 redenen om (niet) voor de Honor 9 te kiezen

De Honor 9 verscheen dit jaar in de zomer en is een middenklasser met verschillende premium features. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor het toestel te kiezen.

Premium design voor een schappelijke prijs

Net als de Huawei toestellen, komen ook de smartphones van dochterbedrijf Honor met een vriendelijke prijs. Je kunt de Honor 9 voor rond de 400 euro al bestellen. Dat de prijs relatief lager is dan bij andere vlaggenschepen, kun je echter aan het toestel zelf niet zien. De Honor 9 ziet er gewoon uit als een premium smartphone met een aluminium frame en glazen voor en achterkant.

Honor 9

Snel en soepel

Hoewel de Honor 9 komt met krachtige specificaties, zoals de Kirin 960 octa-core processor, wordt de resolutie van het display gelimiteerd tot 1080p. Dat betekent dat het display niet al teveel energie en rekenkracht van het toestel slurpt en de telefoon behoorlijk snel is. Zelfs vergeleken met premium toestellen, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8.

Honor 9

Display Honor 9 mag er wezen

Het toestel komt met een 5.15 inch display. Dit zou je als nadeel kunnen zien als je de wat grotere schermen van tegenwoordig bent gewend. Het display levert echter goede prestaties voor een middenklasser. De beelden zien er scherp uit en blijven er goed uitzien onder verschillende hoeken. Ook het contrast houdt zich goed, wanneer je het toestel vanaf verschillende hoeken bekijkt. Bij sommige andere middenklassers kan het display onder bepaalde hoeken er wat meer gedimd en minder scherp uitzien.

Hybrid dual sim

Dit is zowel een voordeel als nadeel. Het toestel ondersteunt dual sim, waardoor je dus lekker twee simkaarten kunt gebruiken. Dat kan onder verschillende omstandigheden heel handig zijn. Het nadeel aan hybrid dual sim is echter, dat je de tweede poort kunt gebruiken voor of een simkaart of een microSD kaart. Je kunt dus niet tegelijkertijd een tweede simkaart gebruiken en je opslag ook nog vergroten.

Geen bescherming tegen water

Helaas is de Honor 9 niet IP gecertificeerd en gaat hij dus niet al te goed om met water en stof. De ervaring leert dat je hem wel met een vochtig doekje kunt schoonmaken en dat hij niet meteen uit elkaar valt als hij in contact komt met wat water. Je kunt hem echter niet zoals andere toestellen met bijvoorbeeld een IP68 certificering, een half uur onder water houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Audrey -

    Wat een verwarrende titel, heel kut. Je weet zelf ook dat de honor 9 een geweldig toestel is binnen de prijsklasse en dat de prijs kwaliteit verhouding klopt met dit toestel. Ik zou aanraden om nog wat journalistieke kunstjes op te doen want deze titel is echt ruk voor wat je probeert te zeggen. Voor de rest hadden de kopjes dusdanig uitgebreid mogen zijn, camera en chip vermogen zijn goede pluspunten en verder gaat het bij dit toestel vooral om het feit dat het een alleskunner is ipv dat hij uitsteekt in een gebied, dit toestel is een midrange allrounder wat niet vaak voorkomt omdat je normaliter in de middenklasse compromissen moet sluiten wat betreft functies. Serieus, dit kan beter. Je krijgt hier gewoon geld voor, dat is wel te merken aan die kut pop up ads.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters