5 redenen om (niet) voor de Honor 9 te kiezen

De Honor 9 verscheen dit jaar in de zomer en is een middenklasser met verschillende premium features. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor het toestel te kiezen.

Premium design voor een schappelijke prijs

Net als de Huawei toestellen, komen ook de smartphones van dochterbedrijf Honor met een vriendelijke prijs. Je kunt de Honor 9 voor rond de 400 euro al bestellen. Dat de prijs relatief lager is dan bij andere vlaggenschepen, kun je echter aan het toestel zelf niet zien. De Honor 9 ziet er gewoon uit als een premium smartphone met een aluminium frame en glazen voor en achterkant.

Honor 9

Snel en soepel

Hoewel de Honor 9 komt met krachtige specificaties, zoals de Kirin 960 octa-core processor, wordt de resolutie van het display gelimiteerd tot 1080p. Dat betekent dat het display niet al teveel energie en rekenkracht van het toestel slurpt en de telefoon behoorlijk snel is. Zelfs vergeleken met premium toestellen, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8.

Honor 9

Display Honor 9 mag er wezen

Het toestel komt met een 5.15 inch display. Dit zou je als nadeel kunnen zien als je de wat grotere schermen van tegenwoordig bent gewend. Het display levert echter goede prestaties voor een middenklasser. De beelden zien er scherp uit en blijven er goed uitzien onder verschillende hoeken. Ook het contrast houdt zich goed, wanneer je het toestel vanaf verschillende hoeken bekijkt. Bij sommige andere middenklassers kan het display onder bepaalde hoeken er wat meer gedimd en minder scherp uitzien.

Hybrid dual sim

Dit is zowel een voordeel als nadeel. Het toestel ondersteunt dual sim, waardoor je dus lekker twee simkaarten kunt gebruiken. Dat kan onder verschillende omstandigheden heel handig zijn. Het nadeel aan hybrid dual sim is echter, dat je de tweede poort kunt gebruiken voor of een simkaart of een microSD kaart. Je kunt dus niet tegelijkertijd een tweede simkaart gebruiken en je opslag ook nog vergroten.

Geen bescherming tegen water

Helaas is de Honor 9 niet IP gecertificeerd en gaat hij dus niet al te goed om met water en stof. De ervaring leert dat je hem wel met een vochtig doekje kunt schoonmaken en dat hij niet meteen uit elkaar valt als hij in contact komt met wat water. Je kunt hem echter niet zoals andere toestellen met bijvoorbeeld een IP68 certificering, een half uur onder water houden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters