Honor / Huawei pakt iPhone X aan met eigen Face ID en betere animoji’s

Hoge bomen vangen veel wind en dat is zeker het geval met Apple. Met de introductie van de iPhone X mocht de wereld ook kennis maken met Face ID en de grappige animoji’s. Deze geanimeerde emoji’s doen je gezichtsuitdrukkingen na, zodat je eindelijk echt kan overbrengen hoe je kijkt. Als je met iets nieuws komt is het natuurlijk maar een kwestie van tijd, voordat iemand anders met een verbeterde versie aan komt waaien. Dat lijkt in dit geval Honor te zijn, welke onlangs “superieure” animoji’s presenteerde.

Eigen Face ID feature

De smartphonemaker onthulde een paar dagen geleden in China de nieuwe Honor V10 handset. Tijdens dit onthullingsevenement nam Honor echter ook even de tijd om allerlei toekomstige innovaties van het bedrijf met de wereld te delen. Het blijkt dat we in de toekomst ook een soort Face ID feature kunnen verwachten bij de nieuwe Honor toestellen, inclusief een infraroodcamera en een Vertical-Cavity Surface-Emitting Laser (VCSEL). Dit laatste is een hele kleine halfgeleiderlaser. Doordat hij zo klein is verbruikt hij maar weinig energie, wat hem perfect maakt om in een smartphone te verwerken.

Honor Face ID camera

Honor animoji’s zijn oplettender

Uiteraard zal de gezichtsherkenningsfeature van Honor gebruikt worden om toestellen te kunnen ontgrendelen, maar de smartphonemaker gaat een stapje verder en komt ook met eigen animoji’s. Tijdens de kleine introductie van de poppetjes van Honor werden de eigen animoji’s vergeleken met die van Apple om te laten zien dat ze beter je gezichtsuitdrukking zouden overnemen. Zo werd gedemonstreerd dat wanneer je je tong uitsteekt, de animoji’s van de iPhone X alleen registreren dat je mond open is. De Honor animoji’s hebben echter ook door dat je tong naar buiten hangt en doen gezellig met je mee.

Honor animoji

Aan de hand van zo’n demonstratie kan natuurlijk niet meteen bepaald worden welke animoji’s beter zouden werken en welk gezichtsherkenningssysteem geavanceerder zou zijn. Daarvoor zullen we moeten wachten totdat Honor’s Face ID ook daadwerkelijk op een toestel verschijnt. Wanneer dat zal gebeuren is helaas nog onbekend.

Via: PhoneArena

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters