Honor smartphones krijgen 2 jaar lang updates

Honor USA heeft via Google+ laten weten dat ze nieuwe smartphones tot twee jaar lang van updates zullen voorzien. Of Honor Europe dit ook zal doen is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk zal dit wel het geval zijn.

Updates

Honor 8 kleurenIn vergelijking met iOS blijven updates één van de grootste minpunten van Android. Toestellen krijgen meestal maar één grote update, als ze er zelfs al een krijgen. Zeker wanneer je een goedkope smartphone hebt is de kans heel klein dat je ooit een grote update voor Android zult ontvangen. Wanneer je een iets duurdere smartphone koopt is de kans inderdaad groter dat je een grote update krijgt, maar zelfs dan kan het nog voorvallen dat dit niet het geval is. Eveneens moet je bij de meeste Android-smartphones veel langer op een update wachten dan wanneer je bijvoorbeeld een iPhone (of Nexus) hebt.

2 jaar lang updates

Wat Honor, in Amerika, nu wilt doen is zijn toestellen twee jaar lang voorzien van updates. Zo willen ze de eerste 12 maanden op een regelmatige basis, om de drie maanden, updates uitrollen met nieuwe functies. Dit terzijde van updates met security patches (deze blijven eveneens na 24 maanden komen). Hoe frequent Honor de ‘echte’ updates wilt uitrollen na de eerste 12 maanden, is nog niet duidelijk. Ook voor welke toestel het bedrijf dit wil doen is nog niets gezegd, al zal dit waarschijnlijk wel voor alle nieuwe Honor-smartphones zo zijn.

Europa

Of Honor Europa eenzelfde belofte zal maken over updates is tot nu toe niet duidelijk. Het zou wel logisch lijken aangezien de software ontwikkeld voor eenzelfde toestel technisch gezien in meerdere landen zo goed als hetzelfde is. Wie weet komt Honor volgende week tijdens een event in Parijs dus niet alleen met een nieuwe smartphone, maar ook met een nieuw updatebeleid dat twee jaar lang updates belooft. Hoe dan ook, wij gaan je er alles over vertellen wanneer we meer weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Prestaties gemeten: Samsung Galaxy Note 8 gaat dik over iPhone 7 heen lees verder

Samsung Galaxy Note 8 teaser

Samsung geeft in teaser subtiele sneer naar Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters