Hoofd Androidontwikkeling: “Vijf maanden voor Android-updates is erg redelijk”

Het hoofd voor Android-ontwikkelaars, Jean-Baptiste Queru, heeft in een blogpost zijn mening gedeeld over de trage Android-updates van fabrikanten. Volgens Quere is vijf maanden voor een update een alleszins redelijke termijn voor een fabrikant om een toestel te updaten.

Jean-Baptiste Quere doet in een post op zijn Google+-pagina zijn mening uit de doeken over Android-updates. Het hoofd voor Android-ontwikkelaars reageert direct op het feit dat Sony begonnen is met het updaten van haar Tablet S naar Android 4.0. Volgens Queru is het relatief snel dat Sony is begonnen met het updaten van de Tablet S “5 maanden om een update klaar te stomen voor een tablet is een alleszins redelijke termijn”. Queru vervolgt zijn verhaal door te vertellen dat de update van Android 2.3/3.0 naar 4.0 technisch erg ingewikkeld is en er een wereld van verschil zit in de opbouw van de code. Daardoor is het voor producenten lastig om een update te ontwikkelen.

Op de vraag waarom Asus wel als eerste een update klaar had voor haar tablet en dat in slechts drie maanden tijd, antwoord Queru: “Asus had de hulp van Nvidia ingeroepen om het Tegra 3 vlaggenschip als eerste klaar te kunnen krijgen voor de update. De twee hadden simpelweg alles op alles gezet om de update klaar te krijgen door er al het personeel erop te zetten”. Volgens Queru is Sony de eerste fabrikant die de update klaar heeft gekregen doordat de producent relatief veel toevoegt aan de Android-standaard en diens community. “Hierdoor kan Sony makkelijker haar software aanpassen omdat het een groot gedeelte van de software zelf toegevoegd heeft in een eerder stadium aan de core van het OS”. Andere fabrikanten voegen volgens Queru relatief weinig toe aan de open standaard van Android waardoor ze meer moeite hebben om hun software aan te passen.

Queru haalt tot slot ook uit naar providers die Nexus-telefoons verkopen; volgens hem is het “ongelofelijk” dat de Nexus-smartphones nog niet allemaal op de laatste versie van Android draaien, Android 4.0.4. Dit zou komen door het goedkeuringsproces van providers, dit aangezien zij perse eerst de software willen testen op hun netwerk alvorens het uitgerold mag worden door Google en Samsung. Dit zou dan ook de grootste debet zijn aan de Android-updates wereldwijd, aldus Queru.

Android 4.0 Galaxy Nexus

 

Bron: The Verge

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters