Hoofd Androidontwikkeling: “Vijf maanden voor Android-updates is erg redelijk”

Het hoofd voor Android-ontwikkelaars, Jean-Baptiste Queru, heeft in een blogpost zijn mening gedeeld over de trage Android-updates van fabrikanten. Volgens Quere is vijf maanden voor een update een alleszins redelijke termijn voor een fabrikant om een toestel te updaten.

Jean-Baptiste Quere doet in een post op zijn Google+-pagina zijn mening uit de doeken over Android-updates. Het hoofd voor Android-ontwikkelaars reageert direct op het feit dat Sony begonnen is met het updaten van haar Tablet S naar Android 4.0. Volgens Queru is het relatief snel dat Sony is begonnen met het updaten van de Tablet S “5 maanden om een update klaar te stomen voor een tablet is een alleszins redelijke termijn”. Queru vervolgt zijn verhaal door te vertellen dat de update van Android 2.3/3.0 naar 4.0 technisch erg ingewikkeld is en er een wereld van verschil zit in de opbouw van de code. Daardoor is het voor producenten lastig om een update te ontwikkelen.

Op de vraag waarom Asus wel als eerste een update klaar had voor haar tablet en dat in slechts drie maanden tijd, antwoord Queru: “Asus had de hulp van Nvidia ingeroepen om het Tegra 3 vlaggenschip als eerste klaar te kunnen krijgen voor de update. De twee hadden simpelweg alles op alles gezet om de update klaar te krijgen door er al het personeel erop te zetten”. Volgens Queru is Sony de eerste fabrikant die de update klaar heeft gekregen doordat de producent relatief veel toevoegt aan de Android-standaard en diens community. “Hierdoor kan Sony makkelijker haar software aanpassen omdat het een groot gedeelte van de software zelf toegevoegd heeft in een eerder stadium aan de core van het OS”. Andere fabrikanten voegen volgens Queru relatief weinig toe aan de open standaard van Android waardoor ze meer moeite hebben om hun software aan te passen.

Queru haalt tot slot ook uit naar providers die Nexus-telefoons verkopen; volgens hem is het “ongelofelijk” dat de Nexus-smartphones nog niet allemaal op de laatste versie van Android draaien, Android 4.0.4. Dit zou komen door het goedkeuringsproces van providers, dit aangezien zij perse eerst de software willen testen op hun netwerk alvorens het uitgerold mag worden door Google en Samsung. Dit zou dan ook de grootste debet zijn aan de Android-updates wereldwijd, aldus Queru.

Android 4.0 Galaxy Nexus

 

Bron: The Verge

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters