Hoofd Nokia design hint op USB-loze smartphones

Marko Ahtisaari, Senior Vice President Design bij Nokia, heeft in een interview gezegd dat de volgende Lumia’s geen klepjes voor de usb zullen krijgen. Daarnaast vraagt de topman zich hardop af waarom er ├╝berhaupt nog aansluitingen nodig zijn in een smartphone.

In een interview met de Engelse krant The Guardian laat Marko Ahtisaari weten dat hij flink wat nieuwe plannen heeft qua design voor de opvolgers van de huidige Lumia-reeks. Volgens Ahtisaari zullen de klepjes voor de usb-aansluiting niet meer aanwezig zijn in de volgende modellen die voorzien zijn van Windows Phone. “Als je een bewegend onderdeel kunt verwijderen en als gevolg daarvan het toestel mooier kunt maken, waarom zou je dat dan niet doen?”, aldus Ahtisaari.

Verder vraagt de net benoemde Senior VP bij Nokia zich hardop af waarom er nog aansluitingen nodig zijn voor stroom en usb. Hiermee hint de topman naar draadloos laden van toestellen en draadloze communicatie met een computer, aldus The Guardian. De topman wist ook te onderschrijven dat Nokia in de toekomstige Lumia-reeks een NFC-chip zal inbouwen. Dit zal waarschijnlijk pas bij de modellen gebeuren die met Windows Phone 8 geleverd zullen worden.

Marko Ahtisaari  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rajesh -

  Tsja, ik denk dat dit al veel eerder gedaan was, wanneer de iPhone de trend van het kabeltje niet terug had gebracht en Android deze niet had overgenomen. Immers synctje ik mijn Symbian-telefoon gewoon via bluetooth.

 2. ndb -

  het zou evt. ook nog via de 3.5mm kunnen, het opladen dan en volgens mij data overdracht ook misschien niet even snel als usb maar een 3.5mm zit toch op je toestel dus dan hou je het mooi minimalistisch.

  1. zwerver -

   Ik heb nooit begrepen waarom we nog steeds met usb aan computers vastzitten. Nergens voor nodig en dan kan je direct het klepje weglaten….

   1. elian -

    Dan nog moet je ook iets hebben om te laden. Zo lang men niet iets doet als Palm met Touchstone (dat trouwens heel plezierig is), heb je een aansluiting nodig.
    Ook al zou een draadverbinding met een pc niet nodig moeten zijn, is het niet zo gek om, indien je de stroomvoorziening via een draadje doet, dan voor een multifunctionele aansluiting (zoals USB) te kiezen, zodat er in ieder geval de mogelijkheid is om ook data via diezelfde aansluiting te doen.

   2. robert -

    Ik heb het niet zozeer over de draadloos verbinding maar het klepje zelf.
    Als jij het geen probleem vind meerder keren per dag het klepje te openen.
    Ben met Elian eens. De ontwikkelingen voor draadloos opladen duren nog wel ff. Hoe wil je opladen via je auto? op je kantoor? etc etc

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters