Hoofd Nokia design hint op USB-loze smartphones

Marko Ahtisaari, Senior Vice President Design bij Nokia, heeft in een interview gezegd dat de volgende Lumia’s geen klepjes voor de usb zullen krijgen. Daarnaast vraagt de topman zich hardop af waarom er überhaupt nog aansluitingen nodig zijn in een smartphone.

In een interview met de Engelse krant The Guardian laat Marko Ahtisaari weten dat hij flink wat nieuwe plannen heeft qua design voor de opvolgers van de huidige Lumia-reeks. Volgens Ahtisaari zullen de klepjes voor de usb-aansluiting niet meer aanwezig zijn in de volgende modellen die voorzien zijn van Windows Phone. “Als je een bewegend onderdeel kunt verwijderen en als gevolg daarvan het toestel mooier kunt maken, waarom zou je dat dan niet doen?”, aldus Ahtisaari.

Verder vraagt de net benoemde Senior VP bij Nokia zich hardop af waarom er nog aansluitingen nodig zijn voor stroom en usb. Hiermee hint de topman naar draadloos laden van toestellen en draadloze communicatie met een computer, aldus The Guardian. De topman wist ook te onderschrijven dat Nokia in de toekomstige Lumia-reeks een NFC-chip zal inbouwen. Dit zal waarschijnlijk pas bij de modellen gebeuren die met Windows Phone 8 geleverd zullen worden.

Marko Ahtisaari  
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters