Hoofd smartphones pakt zijn biezen bij Nokia

Op de vooravond van Nokia World heeft een belangrijke manager van Nokia zelf ontslag genomen. Volgens eigen zeggen heeft Anssi Vanjoki zijn langste tijd wel gehad bij Nokia en is hij toe aan een nieuwe uitdaging.

Eind vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Nokia haar CEO gaat vervangen door een Canadees die afkomstig is van Microsoft. Deze wisseling van de wacht zagen al veel mensen aankomen echter heeft nu het hoofd van de smartphone-afdeling binnen Nokia ook plots zijn werk neer gelegd. In een opvallend korte statement laat Nokia weten dat Anssi Vanjoki ontslag heeft genomen en nog maar zes maanden werkzaam is voor de gigant. Volgens Vanjoki is de tijd daar om een nieuwe uitdaging te zoeken in zijn leven. Hij is nog wel van plan om zich de komende zes maanden nog volledig in te zetten voor het bedrijf en hij zal dan ook gewoon morgen tijdens het jaarlijkse Nokia-event genaamd Nokia World aanwezig zijn.

Vanjoki is een zeer belangrijke persoon voor Nokia tot de dag van vandaag en hij was onder anderen verantwoordelijk voor het laatste grote succes van de producent, de Nokia N95 smartphone. Vanjoki werd dan ook beschouwd als de rechterhand van vertrekkend CEO Olli-Pekka Kallasvu en na diens vertrek lijkt het erop dat Vanjoki nog weinig zin heeft op zijn baan voort te zetten bij de Finnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. dawz -

    Wanneer gaan ze weer eens een echte telefoon maken… Een 8800 serie foon of de S serie wat dat zou worden geloof ik.. Ik zie er al tijden naar uit. Nog even werd ik toen verblijd door de Erdos wat een fake bleek te zijn. Can't wait!

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters