Hoofd smartphones pakt zijn biezen bij Nokia

Op de vooravond van Nokia World heeft een belangrijke manager van Nokia zelf ontslag genomen. Volgens eigen zeggen heeft Anssi Vanjoki zijn langste tijd wel gehad bij Nokia en is hij toe aan een nieuwe uitdaging.

Eind vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Nokia haar CEO gaat vervangen door een Canadees die afkomstig is van Microsoft. Deze wisseling van de wacht zagen al veel mensen aankomen echter heeft nu het hoofd van de smartphone-afdeling binnen Nokia ook plots zijn werk neer gelegd. In een opvallend korte statement laat Nokia weten dat Anssi Vanjoki ontslag heeft genomen en nog maar zes maanden werkzaam is voor de gigant. Volgens Vanjoki is de tijd daar om een nieuwe uitdaging te zoeken in zijn leven. Hij is nog wel van plan om zich de komende zes maanden nog volledig in te zetten voor het bedrijf en hij zal dan ook gewoon morgen tijdens het jaarlijkse Nokia-event genaamd Nokia World aanwezig zijn.

Vanjoki is een zeer belangrijke persoon voor Nokia tot de dag van vandaag en hij was onder anderen verantwoordelijk voor het laatste grote succes van de producent, de Nokia N95 smartphone. Vanjoki werd dan ook beschouwd als de rechterhand van vertrekkend CEO Olli-Pekka Kallasvu en na diens vertrek lijkt het erop dat Vanjoki nog weinig zin heeft op zijn baan voort te zetten bij de Finnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. dawz -

    Wanneer gaan ze weer eens een echte telefoon maken… Een 8800 serie foon of de S serie wat dat zou worden geloof ik.. Ik zie er al tijden naar uit. Nog even werd ik toen verblijd door de Erdos wat een fake bleek te zijn. Can't wait!

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters