Hoofd smartphones pakt zijn biezen bij Nokia

Op de vooravond van Nokia World heeft een belangrijke manager van Nokia zelf ontslag genomen. Volgens eigen zeggen heeft Anssi Vanjoki zijn langste tijd wel gehad bij Nokia en is hij toe aan een nieuwe uitdaging.

Eind vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Nokia haar CEO gaat vervangen door een Canadees die afkomstig is van Microsoft. Deze wisseling van de wacht zagen al veel mensen aankomen echter heeft nu het hoofd van de smartphone-afdeling binnen Nokia ook plots zijn werk neer gelegd. In een opvallend korte statement laat Nokia weten dat Anssi Vanjoki ontslag heeft genomen en nog maar zes maanden werkzaam is voor de gigant. Volgens Vanjoki is de tijd daar om een nieuwe uitdaging te zoeken in zijn leven. Hij is nog wel van plan om zich de komende zes maanden nog volledig in te zetten voor het bedrijf en hij zal dan ook gewoon morgen tijdens het jaarlijkse Nokia-event genaamd Nokia World aanwezig zijn.

Vanjoki is een zeer belangrijke persoon voor Nokia tot de dag van vandaag en hij was onder anderen verantwoordelijk voor het laatste grote succes van de producent, de Nokia N95 smartphone. Vanjoki werd dan ook beschouwd als de rechterhand van vertrekkend CEO Olli-Pekka Kallasvu en na diens vertrek lijkt het erop dat Vanjoki nog weinig zin heeft op zijn baan voort te zetten bij de Finnen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters