Hoogste baas AT&T voorziet einde van 'normale' mobiele telefoonabonnementen

De CEO van de Amerikaanse provider AT&T voorziet dat zijn bedrijf binnen twee jaar mobiele telefoonabonnementen gaat aanbieden die alleen maar een databundel omvatten. Spraaktelefonie hoort er niet meer bij; wie nog iemand wil opbellen doet dat maar via Skype of iets soortgelijks.

AT&TCEO Randall Stephenson van AT&T zei dat tijdens een conferentie van investeerders in New York. Hij meldde dat de data-only abonnementen onvermijdelijk hun intrede zullen doen, en wel binnen twee jaar.

AT&T is die mogelijkheid nu aan het bekijken. Prijzen van dergelijke data-only bundels zijn nog niet bekend, maar dat er een compleet nieuwe tariefstructuur aan zulke nieuwe abonnementen wordt gekoppeld, is wel duidelijk.

Met data-only abonnementen hoopt AT&T de teruglopende inkomsten uit het traditionele bellen en sms-en op te kunnen vangen. Wie nog ‘gewoon’ wil bellen, is met die abonnementen dus aangewezen op Skype of andere voicediensten die via de databundel lopen.

AT&T zal overigens gefaseerd overstappen op de data-only abonnementen; er wordt momenteel nog teveel verdiend aan de ‘normale’ belabonnementen om die zomaar af te schaffen. Als AT&T dat wel meteen zou doen, zou dat ongetwijfeld een zeer hoge stijging van de prijs van de data-abonnementen tot gevolg hebben.

AT&T beziet ook de mogelijkheid om een databundel zo flexibel te maken dat een gebruiker er met meerdere apparaten gebruik van kan maken, bijvoorbeeld een smartphone en een tablet.

Tevens is AT&T op zoek naar andere inkomsten, vergelijkbaar met de ‘gratis’ telefoonnummers van bedrijven die je kunt bellen. Die bedrijven betalen de telco daar natuurlijk voor. Door websites van bedrijven van zo’n verdienmodel te voorzien, zodat die bedrijven betalen voor de data die het heeft gekost om de site te bekijken, hoopt AT&T ook van die kant geld binnen te krijgen.

Bron: Electronista

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters