Hoogste baas AT&T voorziet einde van 'normale' mobiele telefoonabonnementen

De CEO van de Amerikaanse provider AT&T voorziet dat zijn bedrijf binnen twee jaar mobiele telefoonabonnementen gaat aanbieden die alleen maar een databundel omvatten. Spraaktelefonie hoort er niet meer bij; wie nog iemand wil opbellen doet dat maar via Skype of iets soortgelijks.

AT&TCEO Randall Stephenson van AT&T zei dat tijdens een conferentie van investeerders in New York. Hij meldde dat de data-only abonnementen onvermijdelijk hun intrede zullen doen, en wel binnen twee jaar.

AT&T is die mogelijkheid nu aan het bekijken. Prijzen van dergelijke data-only bundels zijn nog niet bekend, maar dat er een compleet nieuwe tariefstructuur aan zulke nieuwe abonnementen wordt gekoppeld, is wel duidelijk.

Met data-only abonnementen hoopt AT&T de teruglopende inkomsten uit het traditionele bellen en sms-en op te kunnen vangen. Wie nog ‘gewoon’ wil bellen, is met die abonnementen dus aangewezen op Skype of andere voicediensten die via de databundel lopen.

AT&T zal overigens gefaseerd overstappen op de data-only abonnementen; er wordt momenteel nog teveel verdiend aan de ‘normale’ belabonnementen om die zomaar af te schaffen. Als AT&T dat wel meteen zou doen, zou dat ongetwijfeld een zeer hoge stijging van de prijs van de data-abonnementen tot gevolg hebben.

AT&T beziet ook de mogelijkheid om een databundel zo flexibel te maken dat een gebruiker er met meerdere apparaten gebruik van kan maken, bijvoorbeeld een smartphone en een tablet.

Tevens is AT&T op zoek naar andere inkomsten, vergelijkbaar met de ‘gratis’ telefoonnummers van bedrijven die je kunt bellen. Die bedrijven betalen de telco daar natuurlijk voor. Door websites van bedrijven van zo’n verdienmodel te voorzien, zodat die bedrijven betalen voor de data die het heeft gekost om de site te bekijken, hoopt AT&T ook van die kant geld binnen te krijgen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters