HP bedenkt 8-inch Windowstablet met 10-inch toetsenbord

HP heeft een vrij bijzonder product aangekondigd: de HP Envy Note 8. Dat is een vrij normale 8-inch tablet, maar bijzonder is dat hij vergezeld gaat van een los, 10-inch toetsenbord.

HP bedenkt 8-inch Windowstablet met 10-inch toetsenbord php9aebjz 
Pocket-lint
HP bedenkt 8-inch Windowstablet met 10-inch toetsenbord phphfig9n 

“De combinatie voelt na een tijdje niet zo gek meer”

Die combinatie deed de wenkbrauwen nogal omhoog schieten tijdens de persconferentie waarop het apparaat werd aangekondigd. Maar sommige reviewers die er wat langer mee hebben gespeeld, vinden deze combinatie na een tijdje helemaal niet zo gek meer.

De specificaties van de tablet zijn ook al wat anders dan anders. Om te beginnen loopt hij niet op Android, maar op Windows 10. Voorts wordt er een Wacom-pen bijgeleverd, waarmee op het scherm geschreven kan worden. Het scherm van de tablet meet dus 8 inch van hoek tot hoek, en dat is een 16:9 full HD-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. De tablet is 7,7 millimeter dun en op het scherm zit een stevig Corning Gorilla Glass 3-glasplaat.

Het apparaat is wel dikker dan bijvoorbeeld een iPad mini, om nog maar een 8-inch tablet te noemen, maar he voelt wel steviger aan en het zal waarschijnlijk beter tegen een stootje kunnen.

Aan de binnenkant snort een Intel Atom x5-Z8300 processor, die variabel is geklokt. Hij kan presteren van 1.44GHz tot 1.84GHz in de turbostand. Een Intel HD-grafische hulpprocessor is eveneens aan boord. Het batterijvermogen wordt geschat op iets minder dan zeseneenhalf uur.

De tablet slikt een 4G lte-simkaart, en verbindt zichzelf met het losse toetsenbord via bluetooth. Er kan een micro sd-kaartje in, en een micro usb-poort (2.0) voor de stroom- en datakabel zorgt voor de verbinding met de pc. Ook het losse toetsenbord heeft zo’n usb-poort, want ook dat zal af en toe moeten worden opgeladen. Het toetsenbord is van aluminium gemaakt en de tablet kan keurig achterin worden geplaatst, in een sleuf die is vrijgehouden. Het toetsenbord is dus een stuk groter dan de tablet, en het biedt alle gebruikelijke toetsen en een trackpad, net als het keyboard van een laptop.

De tablet kan zowel horizontaal als verticaal in de sleuf van het toetsenbord worden gezet. Het ziet er wel wat kleiner uit, wat hij ook is natuurlijk, maar het grotere toetsenbord leidt er wel toe dat de combinatie als een soort laptop op schoot kan worden genomen. Met grote vingers is het grote toetsenbord ook fijn te bedienen en het is allemaal best functioneel.

Of deze merkwaardig ogende combinatie ook goed gaat verkopen, is nog de vraag, maar voor een laptopcombinatie is het niet al te duur met zijn prijs van pakweg 490 euro. Het is nog niet bekend wanneer de Envy Note 8 in Nederland wordt verkocht.

HP bedenkt 8-inch Windowstablet met 10-inch toetsenbord phpyvnopk 
Pocket-lint
HP bedenkt 8-inch Windowstablet met 10-inch toetsenbord php2qfglv 

Bron: Pocket-lint

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters