HP brengt Windows 8-tablet uit voor bedrijfsleven

HP heeft een Windows 8-tablet gepresenteerd. De tablet is bestemd voor zakelijk gebruik, hoewel het uiterlijk waarschijnlijk ook veel gewone consumenten zou aanspreken.

HP Elitepad

Na de TouchPad, die op WebOS liep dat vorig jaar door HP met de daarbij behorende hardware aan de kant is gezet, heeft HP zich niet meer beziggehouden met tablets, Daar komt nu verandering in.

De Elitepad wordt een 10-inch tablet met een aluminium achterkant. HP heeft er niet voor gekozen om mee te gaan in de Androidgekte: er is gewacht tot Microsoft Windows 8 klaar zou hebben, het voor tablets geoptimaliseerde besturingssysteem.

De tablet kan in Metro- of desktopmodus worden gebruikt. De eerste ervaringen met het apparaat maken gewag van een stevig aanvoelende tablet die goed reageert op aanrakningen. Het apparaat heeft iets weg van een iPad met al dat aluminium en zijn afgeronde hoeken.

Het apparaat is niet licht; anderhalve kilo. Het is ongeveer even dik als een iPad. De interne hardware is dik in orde met 2GB ram, tot 64 GB intern geheugen en een 8-megapixel camera aan de achterkant plus een HD-videocamera voor. Het scherm biedt een resolutie van 1280x800p. De Elitepad wordt aangedreven door een Intelprocessor uit de Clover Trail familie.

Hoewel de Elitepad nogal veel weg heeft van de iPad van Apple, is de HP-tablet niet op het grote publiek gericht. Wat her en der nogal verbazing wekt, want het apparaat lijkt goed te kunnen scoren op de consumentenmarkt. Zakenlieden zijn de gelukkigen die hiermee op pad mogen.

HP Elitepad

 

HP Elitepad

 

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters