HP doet WebOS niet van de hand en gaat het opensource maken

Fabrikant HP zal WebOS gaan behouden, zo laat de nieuwe CEO van het bedrijf weten. Daarnaast zal WebOS aan de opensource gemeenschap aangeboden worden.

Details zijn momenteel nog schaars aangezien HP later er meer bekend gemaakt zal worden. Volgens het persbericht zal HP de software aan de opensource gemeenschap gaan aanbieden. HP zal de gehele code binnenkort openbaar maken en samen met de gemeenschep van ontwikkelaars door ontwikkelen. Onduidelijk is nog hoe veel mensen ontslagen worden bij de WebOS afdeling, maar duidelijk is wel dat de afdeling kleiner zal worden.

Met het openbaar maken van de software mogen concurrenten van HP gebruik maken van de software. WebOS kan hiermee eventueel een directe concurrent op termijn worden van het Android OS. Dit kan alleen als producenten daadwerkelijk hardware gaan fabriceren voor WebOS. Eerder probeerde Nokia met Symbian eveneens de opensource tour in te slaan, met weinig succes. Momenteel is nog onduidelijk hoe het OS verder zal evolueren. Volgens de CEO zal er op termijn nog wel hardware met WebOS uit de HP fabriek rollen. Dit zal pas in 2012 weer zijn, aldus de CEO. De fabrikant zal geen smartphones meer fabriceren, dat is wel zeker al.

Anderhalf jaar geleden nam HP Palm nog over voor 1,2 miljard dollar. Sinds dien is het bedrijf afgeschreven en had HP als plan om WebOS te stoppen en te verkopen. HP roept ontwikkelaars nu op om mee te denken over de ontwikkeling van het OS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters