HP gaat weer tablets maken, nu voor Windows 8

HP gaat weer tablets produceren, zo heeft het bedrijf zelf aangekondigd. De nieuwe tablets lopen op Windows 8. Het mislukte experiment met WebOS-tablets probeert HP snel te vergeten.

HP Windows 8 tablet

Onlangs lekte al een plaatje van een prototype-tablet voor de zakelijke markt. HP stapte vorig jaar lukraak uit de tabletmarkt en de knisperverse TouchPad-tablets op het besturingssysteem WebOS werden voor uitverkoopprijzen in de etalage gelegd. De reden die werd opgegeven is dat de apparaten nauwelijks werden verkocht, wat na de afprijzing overigens ineens veel beter ging. Nu zegt HP te bemerken dat de tabletmarkt toch wel interessant is, en wordt een productielijn voor consumententablets op Windows 8 opgestart.

Vice-president Todd Bradley van HP meldt in de Chicago Tribune dat de Windows 8-tablets van HP worden uitgeleverd met een soort clouddienst erbij, zodat de gebruikers hun content op de tablets over en weer met andere apparaten kunnen delen.

HP staat als bedrijf meer veranderingen te wachten. Zo worden de pc- en printerafdelingen samengevoegd en wordt waarschijnlijk in Thailand voor 100 miljoen dollar een nieuwe printerfabriek gebouwd. De toekomstige tablets worden waarschijnlijk in bestaande fabrieken in China geproduceerd.

Bron: Chicago Tribune

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. meningloos -

  @Smoking
  In ieder bericht van je is je android-voorkeur duidelijk aanwezig.
  Prima dat je een Android-fan bent (gebruik het zelf inmiddels ook 2 jaar) maar schrijf het eens een keer goed.
  Daarnaast lijkt het me duidelijk dat HP geen Windows Phone 8 op die tablets zal draaien, maar gewoon Windows 8.

  En als ik eerlijk moet zijn denk ik dat Windows 8 een aardig succes kan zijn op tablets; momenteel worden tablets (ios, android) voornamelijk alleen gebruikt om te consumeren, met Windows 8 kun je ook meer "produceren"

  1. Bas_v -

   Ik denk inderdaad ook dat windows 8 op tablets weleens succesvol kan worden. In tegenstelling tot de smartphone markt, is android op tablets helemaal nog geen groot succes. Een tablet is natuurlijk ook wel wat anders dan een smartphone. Ik denk dat ze goud in handen hebben op het moment dat ze windows 8 voor tablets goed werkend krijgen, waarbij het op een of andere manier ook aan desktops en laptops met windows 8 gekoppeld kan worden.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters