'HP heeft Androidtablet in productie'

Computerfabrikant Hewlett-Packard heeft een Androidtablet in productie. De computergigant zal Android ook adopteren als mobiel besturingssysteem voor toekomstige mobiele telefoons. Dat meldt readwrite.

Aandelen HP kelderen: tablets en smartphones maken printers en PC's overbodig hp logo

De afgelopen jaren probeerde HP marktaandeel te winnen door Palm op te kopen, en met het WebOS van de Palm Pre de boer op te gaan. Deze poging was zo weinig succesvol dat het plan al snel de nek werd omgedraaid.

HP is door eerst WebOS vruchteloos in de markt te zetten, en vervolgens niet mee te doen aan de smartphonerace, jaren achterop geraakt in de mobiele apparaten-business. Nu is een tablet in productie die op Android zal draaien. Het wordt de eerste Androidtablet van HP.

Het wordt een high-end tablet die wordt aangedreven door een NVIDIA Tegra 4-chip. Volgens bronnen zou de Androidtablet al snel worden aangekondigd.

De tablet is al sinds eind vorig jaar in ontwikkeling en het zou een van de eerste tablets worden die met de Tegra 4 wordt verkocht. Deze nieuwste chip van NVIDIA is pas onlangs tijdens de CES in Las Vegas aangekondigd en biedt indrukwekkende prestaties. In het tweede kwartaal zou NVIDIA de Tegra 4 op de markt brengen.

De bronnen melden ook dat HP de mogelijkheid verkent om een Androidtelefoon op de markt te brengen. Maar wie goed naar CEO Meg Whitman van HP luistert, weet dat die dit jaar nog niet zal uitkomen.

Android is niet heel erg nieuw voor HP, want de voor WebOS ontwikkelde TouchPad-tablet is al eens mysterieus genoeg met Android erop op de markt gebracht. Per ongeluk wellicht. HP heeft onlangs ook een eigen Chromebook op de markt gebracht, met dat andere besturingssysteem van Google erop, Chrome.

Als HP in de Androidmarkt stapt, is dat een zeer grote steun in de rug voor het besturingssysteem van Google. HP hoopt zo terrein terug te winnen in de mobiele wereld, waar het bedrijf nu sterk achter loopt op de concurrentie.

De geruchtenmachine meldt dat HP de Androidtablet tijdens het MWC in Barcelona niet openlijk zal laten zien, maar wellicht wel achter gesloten deuren aan partners zal tonen.

Bron: Readwrite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters