'HP heeft Androidtablet in productie'

Computerfabrikant Hewlett-Packard heeft een Androidtablet in productie. De computergigant zal Android ook adopteren als mobiel besturingssysteem voor toekomstige mobiele telefoons. Dat meldt readwrite.

Aandelen HP kelderen: tablets en smartphones maken printers en PC's overbodig hp logo

De afgelopen jaren probeerde HP marktaandeel te winnen door Palm op te kopen, en met het WebOS van de Palm Pre de boer op te gaan. Deze poging was zo weinig succesvol dat het plan al snel de nek werd omgedraaid.

HP is door eerst WebOS vruchteloos in de markt te zetten, en vervolgens niet mee te doen aan de smartphonerace, jaren achterop geraakt in de mobiele apparaten-business. Nu is een tablet in productie die op Android zal draaien. Het wordt de eerste Androidtablet van HP.

Het wordt een high-end tablet die wordt aangedreven door een NVIDIA Tegra 4-chip. Volgens bronnen zou de Androidtablet al snel worden aangekondigd.

De tablet is al sinds eind vorig jaar in ontwikkeling en het zou een van de eerste tablets worden die met de Tegra 4 wordt verkocht. Deze nieuwste chip van NVIDIA is pas onlangs tijdens de CES in Las Vegas aangekondigd en biedt indrukwekkende prestaties. In het tweede kwartaal zou NVIDIA de Tegra 4 op de markt brengen.

De bronnen melden ook dat HP de mogelijkheid verkent om een Androidtelefoon op de markt te brengen. Maar wie goed naar CEO Meg Whitman van HP luistert, weet dat die dit jaar nog niet zal uitkomen.

Android is niet heel erg nieuw voor HP, want de voor WebOS ontwikkelde TouchPad-tablet is al eens mysterieus genoeg met Android erop op de markt gebracht. Per ongeluk wellicht. HP heeft onlangs ook een eigen Chromebook op de markt gebracht, met dat andere besturingssysteem van Google erop, Chrome.

Als HP in de Androidmarkt stapt, is dat een zeer grote steun in de rug voor het besturingssysteem van Google. HP hoopt zo terrein terug te winnen in de mobiele wereld, waar het bedrijf nu sterk achter loopt op de concurrentie.

De geruchtenmachine meldt dat HP de Androidtablet tijdens het MWC in Barcelona niet openlijk zal laten zien, maar wellicht wel achter gesloten deuren aan partners zal tonen.

Bron: Readwrite

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters