HP huurt ex-chef MeeGo in voor nieuwe tabletdivisie

HP heeft in een intern memo aangekondigd dat een nieuwe divisie wordt opgericht die consumententablets gaat maken. De divisie komt onder leiding te staan van Alberto Torres, die tot voor kort bij Nokia werkte aan het MeeGo-project.

HP TouchPad

De aankondiging in de memo is afkomstig van HP-vicepresident Todd Bradley, en komt bijna precies een jaar nadat HP de op WebOS gebaseerde TouchPad-tablet de nek omdraaide. Palm was door HP samen met WebOS opgekocht met de bedoeling dit OS op smartphones en tablets te zetten, maar de magere verkoopresultaten leidden ertoe dat HP dit project al snel liet varen.

Alberto Torres op zijn beurt had niets meer te doen bij Nokia, nadat dit bedrijf besloot om MeeGo na de Nokia N9 te verlaten en in te wisselen voor Windows Phone, het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Behalve tablets krijgt Torres nog een klus: hij wordt ook verantwoordelijk voor ”additionele segmenten en categorieën waarin wij gedifferentieerde waarde voor onze klanten kunnen leveren”.

Torres begint in september. De eerste tablets van HP, die waarschijnlijk op Windows 8 lopen, staan al klaar in de coulissen en vallen nog onder de verantwoordelijkheid van de vicepresident die over de PC’s gaat bij HP.

Bron: Neowin

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters