HP kondigt de Palm Pre 2 aan met HP WebOS 2.0 – Update

Grootmacht HP heeft haar eerste smartphone aangekondigd sinds de overname van Palm. De Palm Pre 2 heeft een kleine upgrade ondergaan en de producent heeft gelijk gebruik gemaakt van de gelegenheid om haar software te rebranden naar HP WebOS 2.0.

Sinds de overname van Palm door HP is de nieuwe eigenaar van de smartphone-bouwer druk bezig geweest met het integreren van Palm in haar bedrijf. Uiteraard had Palm al wat toestellen klaar liggen voor de overname en deze worden dan nu ook uitgerold nu het stof iets is gaan liggen binnen Palm en HP. HP vond het dan ook nu het moment op de Palm Pre 2 aan te kondigen, de echte opvolger van de originele Palm. Zo heeft de nieuwe Pre 2 een 3.1-inch touchscreen scherm en een 5-megapixelcamera. De telefoon krijgt daarnaast een 1GHz Omap3630-processor van Texas Instruments en ook aGPS zal er niet op ontbreken als eveneens Wifi en Bluetooth. Uiteraard zal ook het kenmerkende uitschuifbaar toetsenbord aanwezig zijn op de smartphone en daarnaast zal er standaard 16GB interngeheugen aanwezig zijn.

De nieuwe Pre 2 zal de eerste telefoon worden die op HP’s WebOS 2.0 zal gaan lopen. De nieuwe software heeft volgens de producent betere integratie met sociale netwerken en daarnaast is ook Flash 10.1 standaard ingebouwd. Ook zaken als de applicatiewinkel en de browser zijn stevig aangepakt en ook de telefoon-applicatie is volgens HP een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Tot nog toe lijkt het toestel alleen naar Frankrijk te gaan komen en later uiteraard ook naar de VS. Inmiddels hebben we HP Nederland om een reactie gevraagd over eventuele aankondigingen voor de Benelux.

Update op 20/10/2010 om 13:40 uur:

HP Nederland heeft een reactie aan All About Phones gegeven op de vraag of de producent plannen heeft om het toestel binnenkort ook in de Benelux te gaan leveren. Volgens Richard Troost, Marketing Manager HP Nederland, is dit vooralsnog niet aan de orde. “Het enige wat we op dit moment hierover kunnen zeggen is dat het voor ons belangrijk is een perfecte en best-in-class klantenervaring gedurende het gehele verkoopproces te garanderen. Daarom vindt er in Europa een gefaseerde benadering plaats, waarin in eerste instantie de focus ligt op het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. We willen uitbreiden naar andere landen in Europa en zullen doorgaan met onze gefaseerde aanpak.”

HP Palm Pre 2 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Its me -

  Mijn opa werkt bij HP, en heeft er eentje voor zijn werk gekregen (op z'n verjaardag;)). Ik wil er nu ook super graag een! Hij is echt mooi en fijn. Hij werkt echt super goed.

 2. flexjeff -

  Ik ben al sinds '97 een trouw Palm gebruiker, maar loop flink achter: laatste toestel is de Treo 680. Wilde zelfs naar Amerika gaan om een Pre te halen omdat ik allang aan het wachten was op het toestel. Nu hij sinds een paar maanden (officieel) verkrijgbaar is in Nederland, heb ik hem nog steeds niet. De Palm Pre Plus is sinds een hele tijd al uit en nu is de Palm Pre (zonder de Plus dus) te bestellen voor 350 Euro…

  Ik hoop dat hij – de Palm Pre 2, de Qwerty versie – snel komt want Palm blijft gewoon de beste!

 3. jammer -

  Waarom neemt Palm de Benelux niet serieus. Dit is echt respectloos en beschamend bedrag naar Palm gebruikers en kopers. Maar Android en anders OS'en worden zo heel interessant gemaakt. Goed gedaan HP en Palm!!!

 4. Bart Nelis -

  Ben zelf longtime palm fan .. en vind het heel erg dat de benelux de laagste prioriteit krijgt … Het duurde al een eeuwigheid voordat de palm pre in België verkrijgbaar was en nu kunnen we nog maar eens wachten tot de versie twee hier uitkomt … ondertussen ben ik al een jaar lang op android overgestapt … :X

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters