HP kondigt de Palm Pre 2 aan met HP WebOS 2.0 – Update

Grootmacht HP heeft haar eerste smartphone aangekondigd sinds de overname van Palm. De Palm Pre 2 heeft een kleine upgrade ondergaan en de producent heeft gelijk gebruik gemaakt van de gelegenheid om haar software te rebranden naar HP WebOS 2.0.

Sinds de overname van Palm door HP is de nieuwe eigenaar van de smartphone-bouwer druk bezig geweest met het integreren van Palm in haar bedrijf. Uiteraard had Palm al wat toestellen klaar liggen voor de overname en deze worden dan nu ook uitgerold nu het stof iets is gaan liggen binnen Palm en HP. HP vond het dan ook nu het moment op de Palm Pre 2 aan te kondigen, de echte opvolger van de originele Palm. Zo heeft de nieuwe Pre 2 een 3.1-inch touchscreen scherm en een 5-megapixelcamera. De telefoon krijgt daarnaast een 1GHz Omap3630-processor van Texas Instruments en ook aGPS zal er niet op ontbreken als eveneens Wifi en Bluetooth. Uiteraard zal ook het kenmerkende uitschuifbaar toetsenbord aanwezig zijn op de smartphone en daarnaast zal er standaard 16GB interngeheugen aanwezig zijn.

De nieuwe Pre 2 zal de eerste telefoon worden die op HP’s WebOS 2.0 zal gaan lopen. De nieuwe software heeft volgens de producent betere integratie met sociale netwerken en daarnaast is ook Flash 10.1 standaard ingebouwd. Ook zaken als de applicatiewinkel en de browser zijn stevig aangepakt en ook de telefoon-applicatie is volgens HP een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Tot nog toe lijkt het toestel alleen naar Frankrijk te gaan komen en later uiteraard ook naar de VS. Inmiddels hebben we HP Nederland om een reactie gevraagd over eventuele aankondigingen voor de Benelux.

Update op 20/10/2010 om 13:40 uur:

HP Nederland heeft een reactie aan All About Phones gegeven op de vraag of de producent plannen heeft om het toestel binnenkort ook in de Benelux te gaan leveren. Volgens Richard Troost, Marketing Manager HP Nederland, is dit vooralsnog niet aan de orde. “Het enige wat we op dit moment hierover kunnen zeggen is dat het voor ons belangrijk is een perfecte en best-in-class klantenervaring gedurende het gehele verkoopproces te garanderen. Daarom vindt er in Europa een gefaseerde benadering plaats, waarin in eerste instantie de focus ligt op het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. We willen uitbreiden naar andere landen in Europa en zullen doorgaan met onze gefaseerde aanpak.”

HP Palm Pre 2 
Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters