HP kondigt de Veer, Pre 3 en de TouchPad aan

HP heeft vanavond drie nieuwe producten aangekondigt op basis van het WebOS. De eerste is de HP Veer, een zeer kleine smartphone. De tweede is de nieuwe Palm 3 en daarnaast is er ook een tablet officieel gemaakt genaamd de TouchPad.

HP heeft vanavond een belangrijke persconferentie gegeven in Amerika. Het gaat om de eerste persconferentie van HP op het mobiele vlak sinds de overname van Palm en diens WebOS. Hierbij is opvallend dat HP in al haar wijsheid de naam Palm heeft laten vallen en zal het haar producten voortaan onder het HP-merk verkopen.

HP TouchPad

Het eerste product dat HP heeft aangekondigd is haar nieuwe tablet op basis van het WebOS. De HP TouchPad beschikt over een 9.7-inch touchscreen en een Qualcomm MSM8660 processor die een snelheid heeft van 1.2GHz en over twee kernen beschikt. Het scherm heeft een IPS-paneel en een resolutie van 1024×768 pixels. Uiteraard kan het scherm multitouch input bolwerken en is teven het OS aangepast voor het grote formaat.

De tablet beschikt ook over Wi-Fi n en kan ook een simkaart slikken voor draadloos internet voor onderweg. Wel zit er een 1.3-megapixelcamera op de tablet waarmee men video’s kan opnemen en foto’s. De tablet ondersteunt ook OpenGL-ES 2.0 en heeft een eigen grafische processor. De TouchPad zal in een 16GB, 32GB en 64GB variant op de markt gaan komen volgens de producent. Een ander opvallend feitje is dat de tablet voorzien is van 512MB DDR2-ram. Het apparaat kan eventueel samenwerken met de Pre 3, zodat je ook kunt bellen en sms’en met je TouchPad via de Pre 3. Opvallend is dat de TouchPad voorzien zal zijn van WebOS 3.0, terwijl de andere smartphones het moeten doen met versie 2.2. De tablet zal rond de zomer in Amerika beschikbaar zijn.

HP TouchPad

 

HP TouchPad

 

HP TouchPad

 

HP Pre 3

Het tweede product is de opvolger van de Palm Pre-serie genaamd de Pre 3. Deze Pre 3 heeft een WVGA-scherm met een doorsnede van 3,6″. Als je hem openschuift komt er zoals we van Palm-toestellen gewend zijn een qwerty-toetsenbord onder vandaan, dat als ‘het grootste qwerty-toetsenbord’ aangeprezen wordt door HP. De processor van de Pre 3, de bekende Qualcomm Snapdragon MSM8255-processor, is geklokt op maar liefst 1,4GHz. Het apparaat kan videobellen, heeft een 5-megapixelcamera en is in staat om HD-video’s te maken. Natuurlijk zijn zaken als 3G, Wi-Fi, GPS, bluetooth en HSPA+ ook aanwezig in de Pre 3. Het apparaat kan zowel CDMA- als GSM-netwerken aan en is dus potentieel over de hele wereld te gebruiken.

HP Palm 3

 

HP Palm 3

 

HP Palm 3

 

HP Veer

Het laatste interessante product dat aangekondigd is, is de HP Veer, een zeer kleine WebOS-smartphone. Het apparaat is een soort baby Pre2, met onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon MSM7230-chip die een op 800MHz geklokte CPU heeft. Het gaat hier niet als bij de Pre om een verticale qwerty-slider, die een schermdoorsnede van 2,6″ heeft. Verder is er 8GB intern geheugen aanwezig, heeft het apparaat ondersteuning voor HSPA+ en kun je uiteraard Wi-Fi, bluetooth, GPS en UMTS gebruiken met het toestel.

Van geen van de apparaten is bekend of ze in Nederland uitgebracht zullen worden. HP heeft volgende week in Barcelona een persreceptie en daar zullen we zeker proberen één van de medewerkers van HP meer informatie hierover te ontfutselen. Dan zullen we de apparaten ook ongetwijfeld in handen krijgen. De apparaten zullen wel rond de zomer in Amerika beschikbaar zijn.

HP Veer

 

HP Veer

 

HP Veer

 

Bron: Engadget

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters