HP maakt nog steeds TouchPads, tot eind oktober

HP heeft de TouchPad-tablet de nek omgedraaid en ze voor 99 dollar in de uitverkoop gegooid, maar maakt ze vreemd genoeg nog steeds. Tot eind oktober blijven er in Taiwan nieuwe TouchPads van de lopende band rollen.

HP TouchPad

Goed nieuws dus voor de mensen die nog altijd zo’n supergoedkope kwaliteitstablet met WebOS (en inmiddels ook Android) op de kop willen tikken. Er komt nog steeds nieuwe voorraad naar de winkels. Helaas niet naar Nederlandse zaken, want de TouchPad is alleen in Frankrijk, Engeland en aan de overkant van de Atlantische Oceaan in de winkels gelegd.

De reden voor de handelwijze van HP, die nu de tablets ver onder de kostprijs verkoopt, heeft waarschijnlijk te maken met het contract dat HP heeft met de Taiwanese fabrikant die de tablets maakt. HP zou daar tussen een half miljoen en één miljoen tablets hebben besteld, en het voortijdig staken van die bestelling zou weleens meer kunnen kosten dan het blijven doorproduceren totdat aan het contract met de fabrikant is voldaan.

In de blogsfeer wordt her en der gespeculeerd dat HP toch wil doorgaan met WebOS-apparaten, maar dat lijkt erg onwaarschijnlijk. Niet alleen is WebOS en de daarop lopende apparaten aan de kant gezet, ook wil HP van zijn hele PC-divisie af en zich meer richten op het maken van software.

Bron: Gizmodo

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters