‘HP brengt midrange Windows-smartphone komende maanden uit’

Hewlett Packard en Microsoft zouden werken aan een midrange Windows-smartphone. Het toestel lijkt, in tegenstelling tot de HP Elite X3, een midranger te worden.

HP Elite X3

HPHewlett Packard bracht een tijd geleden in samenwerking met Microsoft de HP Elite X3 uit. De smartphone was bedoeld voor de zakelijke markt en had behoorlijk goede specificaties. Het toestel heeft een 6-inchscherm met een quad HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het toestel wordt aangedreven door de krachtige Snapdragon 820-processor, die vier kernen heeft die maximal 2,2 GHz klokken. Het werkgeheugen is 4 GB en de opslagruimte is 64 GB groot. Bovendien is dit uitbreidbaar met een micro SD-kaartje. De batterij heeft een capaciteit van 4150 mAh.

Nieuwe toestel HP

Nu lijkt Hewlett Packard het dus over een hele andere boeg te gooien. Naar verluidt werkt het bedrijf, wederom samen met Microsoft, namelijk nu aan een midrange-smartphone. Veel details over het nieuwe toestel zijn er nog niet bekend. De smartphone wordt naar verluidt aangedreven door een Snapdragon-processor uit de 600-serie. Ook zou de telefoon werken met de docks van HP werken en, zoals gezegd, op Windows 10 draaien. Dit zijn de enige details die we tot nog toe over de mysterieuze midranger van Hewlett Packard en Microsoft hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: DrWindows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paul -

  De HP elitex3 kan je niet zo makkelijk kopen. Volgens mij alleen via de site van HP.
  Niet bij belsimpel of kpn ect.

  Dus als HP meer wil verkopen zorg dan dat het makkelijk te verkrijgen is.

  1. Dominick Viëtor -

   Dat komt omdat ze zich vooral op de B2B-markt richt, juist omdat Windows Phones het bij consumenten nou niet erg goed meer doen. Ik gok dat ze daarom geen geld en tijd willen steken in de ‘normale’ verkoopkanalen.

 2. Peterl -

  Daar geloof ik niet in. Er is nog zeker toekomst en beter wat laat komen met een nieuw toestel ipv te vroeg. Er is wel een deel weg maar Microsoft kan de boot niet missen. Het Windows 10 ecosysteem werkt momenteel perfect. Computer, tablet en phone, het werkt vlekkeloos samen.
  iOS veel te duur en al jaren hetzelfde.
  Android veel apps maar redelijk onveilig
  Windows perfecte prijs/kwaliteit

  Nu nog wachten op nieuwe telefoons

 3. Hansz -

  Blijkbaar hebben zowel HP als Microsoft nog steeds niet door dat het maken van een nieuw toestel niet zozeer het probleem is. Per slot was het al lachwekkend genoeg toen Nadella aangaf dat ze het voorlopig even rustig aan gingen doen met Windows Phone. Inmiddels zijn veel bekende bedrijven waaronder banken, al afgehaakt met Windows Phone of gestopt met ondersteuning voor de app. Op sterven na dood dus. De meeste Windows Phone gebruikers zitten inmiddels op een ander platform en zullen niet meer terugkeren. Ook niet al komen ze met een super-telefoon. Voor HP zal het meegenomen zijn als ze een paar duizend exemplaren kunnen verkopen maar gezien het halfslachtige beleid van Nadella omtrent Windows Phone zal niemand dit platform nog aanraden aan gebruikers.

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters