HP ontslaat 275 man bij WebOS-afdeling

Hoewel HP na de laatste koerswijziging van vele het WebOS niet helemaal afschoot, heeft het bedrijf bekendgemaakt nu toch 275 werknemers van de WebOS-ontwikkelafdeling te ontslaan.

Palm Pre webOS

Vrijwel niemand kan nog chocola maken van de koers van het zwalkende HP. Een dik jaar geleden kocht de computerproducent voor een miljard dollar Palm op, met het doel van de smartphonetak en het WebOS van dat bedrijf een succes te maken. De smartphones en de eerste tablet met dit besturingssysteem sloegen echter niet aan. Reden voor de vorige CEO om de stekker er pardoes uit te trekken en de telefoons en tablets voor Koninginnedagprijzen de deur uit te doen.

Voorts trad Meg Whitman aan als CEO, die beloofde WebOS in ere te herstellen en er misschien ook weer wat apparaten voor uit te gaan brengen. Een van de stappen die zij daarna ondernam, was verklaren dat WebOS voortaan opensource zou zijn. De commitment van HP aan het platform was allerminst verdwenen, meldde zij.

Nu wordt door diezelfde Whitman een groot deel van de software-ontwikkelaars ontslagen van het voormalige Palm. Het team verliest 275 man. De ontslagen werknemers gaan Jon Rubinstein achterna, de voormalige baas van Palm en daarna de WebOS-divisie van HP. Die besloot vorige maand HP te verlaten.

Hoeveel werknemers nog binnen HP een andere post kunnen krijgen is onbekend. Een flink aantal zal daadwerkelijk op straat komen te staan.

Wat dit betekent voor de opensourceplannen voor WebOS is niet duidelijk. HP hoopt kennelijk dat de WebOS-community zonder steun van het bedrijf erin zal slagen om een alternatief voor Android te maken, met bijbehorende apparaten. Tot dusver is er nog geen enkele andere hardwareproducent geweest die WebOS heeft omarmd als besturingssysteem voor telefoons of tablets.

In een verklaring meldt een woordvoerster van HP: ”Nu WebOS de transitie maakt van mobiele apparaten naar opensource-software, zijn niet langer vele software-ingenieurs en andere posities noodzakelijk.” Het bedrijf maakte nog eens duidelijk – voor zover daar nog twijfel aan was – dat HP geen enkel plan heeft om nog apparaten met WebOS te produceren. HP richt zich voor de nabije toekomst op het produceren van tablets met Windows 8, zo werd eerder deze week duidelijk.

Bron: Slashgear

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters