HP ontslaat 500 man van Palm

HP ontslaat meer dan vijfhonderd man die het bedrijf heeft overgenomen van Palm. De medewerkers mogen bij een ander bedrijf een nieuwe job gaan zoeken.

Palm Pre webOS

Het bedrijf maakte onlangs plotseling bekend te stoppen met de productie van op WebOS gebaseerde apparaten, zoals de smartphones Pre en Veer en de tablet TouchPad.

Het bedrijf zette het besturingssysteem van Palm, WebOS, min of meer in de etalage, maar er is tot dusver geen koper komen opdagen. Nu wordt dus het personeel ontslagen dat HP samen met Palm heeft overgenomen.

Het zou gaan om 525 werknemers. Deze week zouden ze te horen krijgen dat ze binnenkort niet meer hoeven terug te komen. HP heeft in antwoord op vragen beaamd dat er ontslagrondes aan komen, maar wilde het aantal niet bevestigen.

”Zoals we al hebben verteld op 18 augustus, stopt HP met de ontwikkeling van WebOS-apparaten in het vierde kwartaal van 2011”, vertelde een HP-woordvoerder aan All Things Digital. ”Onderdeel van dit besluit is een reductie van het aantal medewerkers bij de ontwikkelafdeling van WebOS. Toch blijven we onze WebOS-klanten ondersteunen en blijven we eraan werken dat ondersteuning en service voor klanten niet door dit besluit worden geraakt.”

Bron: All Things D

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters