HP ontslaat CEO om het tij te doen keren

HP heeft zijn topman de laan uit gestuurd omdat hij de financiële cijfers van het bedrijf niet wist te verbeteren. Léo Apotheker is bij HP opgevolgd door oud-eBay CEO Meg Whitman.

Meg Whitman

Het zijn rumoerige tijden bij producent HP. Nadat de fabrikant eerder al radicaal van koers was veranderd door zich volledig op servers en netwerkapperatuur te gaan richten moet nu de CEO ruimte maken voor vers bloed. Nadat Leo Apotheker besloten had dat HP geen tablets, smartphones en computers meer ging maken leek het personeel in een diep zwart gat gegooid te zijn. Apotheker wist ook nog eens bijna het voltallige WebOS team te ruimen waarna aandeelhouders en de raad van bestuur zich achter de oren gingen krabben of dit wel de juiste koers is voor het bedrijf.

Inmiddels is duidelijk geworden dat HP voortgaat op de nieuwe koers, maar dat Apotheker simpelweg niet de juiste persoon is om het bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Onder meer om deze reden is Apotheker aan de kant gezet voor Meg Whitman. Whitman is oud-CEO van eBay en heeft inmiddels een aardige trackrecord opgebouwd als bestuurder. Whitman zal de huidige koers van HP gaan voortzetten en het is haar taak om het bedrijf meer winstgevend te maken.

De afsplitsing van de laptop-divisie en het afschaffen van smartphones en tablets gaat ondertussen gewoon door, zo laat Whitman weten. Whitman wil de koers van het aandeel van HP weer opkrikken aangezien dat in 11 maanden tijd met niet minder dan 47 procent onderuit is gegaan. Daarnaast heeft HP steeds meer last van concurrenten IBM en Oracle aangezien die zich in het zelfde vaarwater begeven als waar HP zich nu op richt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters