HP presenteert twee smartphoneachtige tablets

Eerst waren er smartphones, toen waren er tablets en phablets, en nu probeert HP een nieuwe variant uit te vinden. In India zijn twee kleine tablets uitgebracht die nogal op smartphones lijken. Er kan een simkaart in die 3G ondersteunt, en er valt ook nog mee te bellen.

HP presenteert twee smartphoneachtige tablets hptelefoon2

Maar volgens HP zijn het dus toch tablets. Hoewel er zelfs twee simkaarten in kunnen. De ene is 6 inch groot, de andere meet 7 inch. De apparaten zijn door HP Slate6 VoiceTab en Slate7 VoiceTab gedoopt. De Androidtablets zijn volgens HP speciaal bedoeld voor mensen die hun telefoons en tablets in één apparaat willen hebben.

De kleinere tablet is net zo groot als sommige smartphones. Beide tablets draaien op Android 4.2 Jelly Bean en draaien op quadcore processors waarover geen details zijn vrijgegeven. Er zit 16GB opslaggeheugen in, een micro-sd-kaartsleuf om dat uit te breiden, en stereo speakers.

HP meldde in een interview dat de kleinste tablet een 720p scherm heeft, en de 7-inch variant heeft een 1280x800p-scherm. De achterkant noemt HP ‘premium gepixeld’ en die zou krasvast zijn.

De tablets zijn gepresenteerd in India, waar HP grote merkbekendheid geniet. Dat moet de Amerikaanse fabrikant helpen om de tablets te verkopen. De prijs en de specificaties van de processor zijn nog onbekend, maar het lijkt erop dat de tablets nogal low-end of hooguit midrange specificaties krijgen.

HP presenteert twee smartphoneachtige tablets hptelefoon 

Bron: The Verge

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters